Jääkiekko

NHL:n viikkokatsaus: Florida loistaa Barkovin johdolla

5.4.2022. Menneen NHL-viikon kuumin suomalaisnimi oli Aleksander Barkov, joka johdattelee Florida Panthersia itäisen konferenssin kärjessä. Barkovin lisäksi otetaan katsaus Sidney Crosbyn historialliseen kauteen ja Edmontonin superkaksikkoon, joka löi sadan tehopisteen rajan rikki viikonloppuna. Ota setti lukuun alta!


Lisäjännitystä peleihin?


NHL:n viikkokatsaus 28.3.–3.4.

Florida idän kärkeen kapteeni Barkovin johdolla

Florida Panthers voitti kaikki kuluneen viikon neljä otteluaan nousemalla takaisin itäisen konferenssin kärkeen ohi Carolina Hurricanesin. Florida liitää tällä hetkellä kapteeni Aleksander Barkovin johdolla, joka on joukkueen onneksi jälleen huippuvireessä kohti pudotuspelejä. Florida oli nimittäin NHL:n ensimmäinen joukkue, joka varmisti paikkansa tämän kevään tosipeleissä.

Barkov ylsi pisteille jokaisessa joukkueensa neljässä ottelussa hurjin tehopistein 5+3. Lauantain Prime Time -ottelussa Florida oli tappiolla New Jersey Devilsiä vastaan kahden erän jälkeen maalein 6-2, mutta pantterit nousivat käsittämättömästi kolmannessa erässä tasoihin neljällä peräkkäisellä maalilla. Suomalaissentteri teki näistä itse kaksi. Florida voitti ottelun lopulta jatkoajalla maalein 6-7. 

Barkov on tällä kaudella kärsinyt loukkaantumisista, mutta terveenä ollessaan suomalainen on ollut jälleen yksi NHL:n parhaista pelaajista 72 tehopisteellä 56 otteluun. Terveenä ollessa kyseinen pistetahti tarkoittaisi täydessä 82 ottelun runkosarjassa 105 pistettä. Barkov on tehnyt tällä kaudella 33 maalia ja kyseinen tahti puolestaan tarkoittaisi täydessä 82 ottelun runkosarjassa 48 maalia. Nämä tilastot kuvastavat sitä, kuinka huimaa kautta suomalaiskapteeni pelaa.

Edmontonin superkaksikolle sata tehopistettä on paperia

Edmonton Oilers voitti kuluneella viikolla kaikki neljä otteluaan ja joukkue on kivunnut jälleen pudotuspelipaikkaan kiinni Tyynenmeren divisioonassa sijalla kolme. Edmonton on tehnyt viimeiseen viiteen otteluun yhteensä 27 maalia, mikä on kyseisellä ajanjaksolla NHL:n paras lukema. 

Kuluneen viikon neljään voitolliseen otteluun Edmonton teki yhteensä 22 maalia ja joukkueen supertähdet Connor McDavid ja Leon Draisaitl iskivät näihin otteluihin yhteensä 15 tehopistettä. NHL:n pistepörssiä johtava McDavid iski neljään otteluun tehopisteet 5+3 ja Draisaitl tehopisteet 3+4. Kaksikko ylitti viikonloppuna ensimmäisinä pelaajina tällä kaudella sadan tehopisteen rajan. McDavid johtaa pistepörssiä 69 ottelun jälkeen tehopistein 40+65=105. Joukkuekaveri Draisaitl tulee pistepörssissä toisena 70 ottelun jälkeen tehopistein 50+51=101. Edmontonilla on jäljellä vielä 12 runkosarjaottelua. Kuinka hurjiin lukemiin tämä kaksikko vielä loppukaudesta yltääkään?

Crosby teki NHL-historiaa

Sidney Crosby teki NHL-historiaa keskiviikon vastaisena yönä New York Rangersia vastaan. Crosby teki ottelussa yhden maalin ja varmisti täten tältä kaudelta itselleen yhden pisteen keskiarvon. Supertähti on tehnyt tällä kaudella 58 otteluun tehopisteet 26+46=72 ja kuluva kausi tulee olemaan hyökkääjälle jo 17:s, jolla hän saavuttaa yhden pisteen keskiarvon. Crosbyä enemmän kausia yhden pisteen keskiarvolla on pelannut NHL:n historiassa ainoastaan legenda Wayne Gretzky (19 kappaletta).

Pittsburgh Penguins voitti kuluneella viikolla vain yhden kolmesta ottelustaan, mutta joukkue on tiukasti kiinni pudotuspelipaikassa Metropolitan-divisioonan sijalla kolme.

–Broidi


Lisäjännitystä peleihin?


Muita aiheeseen liittyviä juttuja