Jääkiekko

Top 5: Liigan kovimmat pelaajahankinnat

Liigakausi 2023-2024 on käynnissä. Joukkueiden kilpavarustelu on ollut kesällä huimaa – tässä Liigan viisi kovinta pelaajahankintaa!

1. Jori Lehterä, HIFK

35-vuotias Jori Lehterä palasi viime kaudeksi Liigaan ja voitti heti keväällä Suomen mestaruuden Tapparan riveissä. Mestaruuskaudella keskushyökkääjä iski runkosarjaan tehopisteet 11+46=57 ja pudotuspeleihin 5+12=17. Lehterä hallitsi sarjaa tehopisteiden lisäksi myös aloitusympyrässä.

HIFK löi kesällä kättä taskuun ja hankki riveihinsä sarjan parhaan hyökkääjän. Lehterä tekee HIFK:sta tämän kauden suurimman mestarisuosikin.

2. Ryan Lasch, Pelicans

36-vuotias Ryan Lasch tekee tällä kaudella neljännen visiittinsä Suomeen ja kolmannen Pelicansin paidassa. Lasch nähtiin Liigassa edellisen kerran pandemiakaudella 2020-21, jolloin hän iski 26 otteluun 37 tehopistettä. Lasch on voittanut urallaan muun muassa kolme CHL-mestaruutta ja kaksi Ruotsin mestaruutta.

Pelicans aloitti kautensa CHL:ssä, jossa Lasch iski kolmeen otteluun tehopisteet 3+4. Hän on kyseisen sarjan pistepörssissä kolmantena.

3. Michal Jordan, Pelicans

33-vuotias Michal Jordan on todella kova hankinta Liigaan. Tshekkiläispuolustaja on pelannut kuudet MM-kisat ja yhdet olympialaiset. Lisäksi hänellä on 300 ottelun kokemus sekä AHL:stä että KHL:stä. Jordan on äärimmäisen vahva puolustaja etenkin omassa päässä.

Jordan kuuluu alkavalla kaudella sarjan parhaimpiin puolustajiin. Ei tule herkuttelemaan tehopisteillä, mutta vakuuttaa monet monipuolisuudellaan.

4. Jussi Olkinuora, Pelicans

Pelicans iski kesällä kiinni useampaan isoon vonkaleeseen. 32-vuotias Jussi Olkinuora palaa Pelicans-paitaan neljän ulkomailla vietetyn kauden jälkeen. Olkinuoran viime kausi meni AHL:ssä sekä SHL:ssä ja sitä ennen hän torjui kiekkoja vakuuttavasti KHL:ssä. 

Olkinuora muistetaan Leijona-sankarina keväältä 2022. Suomi voitti silloin sekä MM- että olympiakultaa ja Olkinuora oli osa molempia joukkueita. MM-kisoissa hän torjui kahdeksassa ottelussa torjuntaprosentilla 94,8 %.

5. Petrus Palmu, TPS

26-vuotias Petrus Palmu palaa Liigaan TPS-paidassa yhden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Palmu toimi toissakaudella Jukurien kapteenina ja oli Liigan runkosarjassa pistepörssin toinen sekä oli maalipörssin jaettu kärki. 

Palmulle viime kausi oli erittäin haastava, sillä hän ei löytänyt Ruotsista omaa paikkaansa. Hyökkääjä poimi SHL:ssä yhdeksän tehopistettä 41 otteluun. Liigassa hän kuitenkin iski viimeksi 59 tehopistettä 59 otteluun, joka kertoo kaiken hyökkääjän potentiaalista.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja