Jääkiekko

Liigan pudotuspelit käyntiin

14.4.2021. Liigan pudotuspelien avauskierroksella on tiedossa mielenkiintoisia kohtaamisia, kun yllättäjä Sport haastaa kestomenestyjä Kärpät. Lisäksi toisessa parissa kohtaavat Ilves ja KooKoo, joilla oli tavoitteet paljon korkeammalla. Lue ennakot alta ja hyödynnä huipputarjous playoffseihin!

Nappaa viidenkympin ilmaisveto ilman kierrätystä

Broidi ja Casumo tarjoavat lisäjännitystä Liigaan. Näin koukkaat itsellesi viidenkympin ilmaisvedon ilman kierrätysehtoja:

  1. Siirry Casumolle ja avaa pelitili tästä linkistä
  2. Lyö vähintään 25 euron veto Liigaan (minimikerroin 1.6O)
  3. Kävi vedossasi miten tahansa, saat palkinnoksi 5O euron ilmaisvedon!

Ei varaa löysäilyyn

Kuluvan kevään pudotuspelien järjestelmää muokattiin. Nyt ensimmäisellä kierroksella pelataan vain kaksi ottelua, joiden yhteistulos ratkaisee puolivälieriin menijän. Näin ollen avausosa voi päättyä poikkeuksellisesti tasapeliin. Malli on ollut käytössä muun muassa CHL-peleissä.

Kärppien runkosarja oli todella tahmea ja se päättyi todelliseen Via Dolorosaan, kun Tappara kaatoi verivihollisensa kahdesti. Tappioiden myötä Kärpät tippui seitsemännelle sijalle.

Oululaisilla on riittänyt haasteita koko kauden aikana ja käytännössä pelin jokainen osa-alue on tökkinyt vuorotellen. Materiaali on kuitenkin laadukas ja joukkue on kiistaton ennakkosuosikki Sportia vastaan. 

Vaasalaisten kausi on sen sijaan ollut positiivinen. Isoja sukelluksia ei tapahtunut, vaan joukkue oli käytännössä koko ajan kiinni kymppisijassa. Lisäksi joukkuetta on vahvistettu kauden aikana mainioilla täsmähankinnoilla, joten jalkeilla on kilpailukykyinen joukkue. 

Kärpät on otteluparissa suosikki, mutta varsinkin avausosassa Sportilla on iso paikka iskeä. Ensimmäinen matsi pelataan Vaasassa ja joukkue tietää tarvitsevan siitä hyvän tuloksen. Risto Dufvan kotkalauma on pystynyt valmistautumaan kamppailuun henkisesti jo pitkään, kun taas Kärpille sijoitus ratkesi tiistaina. 

Pettyneet oululaiset vastaan näyttöhaluja uhkuvat vaasalaiset – tämä kääntää vaakakuppia reilusti Sportin suuntaan. 

Pettyneet joukkueet

Sekä Ilves että KooKoo tavoittelivat paikkaa kuuden joukosta, mutta molempien runkosarjat päättyivät pettymykseen – vaikka Ilves ei päätöskierroksella pelannutkaan.

Tästä kamppailusta sopii odottaa pelillisesti erittäin viihdyttävää. Molemmat joukkueet pelaavat raikasta ja nopeaa lätkää, joten vauhtia ja vaarallisia tilanteita pitäisi olla tiedossa.

Lähtökohdat ottelupariin ovat erittäin tasaiset. Molemmat joukkueet ovat hyvin valmennettuja ja rostereista löytyy laatupelaajia. Tamperelaiset olivat runkosarjan kohtaamisissa niskan päällä voitettuaan neljästä kohtaamisesta kolme.

Isoin yksittäinen kysymysmerkki löytyy Ilveksen tolppien välistä. Lukas Dostal häikäisi alkukaudella, mutta sittemmin torjuntavastuun ovat jakaneet Eetu Mäkiniemi ja Ville Kolppanen. Runkosarjan lopussa tamperelaiset luottivat Mäkiniemeen, joka torjuikin ajoittain hienosti, mutta ailahtelua oli reilusti. Maalivahtipeli onkin isoin yksittäinen tekijä, mihin ottelupari voi ratketa.

KooKoo avaa otteluparin kotonaan ja puntit ovat lähtökohtaisesti varsin tasaiset, vaikka Ilves hienoinen suosikki onkin. Jouko Myrrän suojatit saavat kamppailuun lepoedun, sillä Ilves pelasi edellisen kerran vasta lauantaina. Tällä voi olla yllättävänkin iso merkitys, sillä ottelutahti on ollut todella kiivas runkosarjan loppusuoralla.


Casumo jo testattu? Tutustu muihin huipputarjouksiin täällä

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja