Jalkapallo

Eurooppa-liigassa ratkaistaan välieräpaikat

13.4.2021. Eurooppa-liigan puolivälierien toiset osaottelut pelataan torstai-iltana. Viime viikon avausosissa nähtiin myös yllätyksiä, kun Arsenal nyhjäsi 1-1-tasapelin Slavia Prahan kanssa ja AS Roma haki vierasvoiton Amsterdamista. Miten käy torstaina? Lue ennakko ja hyödynnä huipputarjous matseihin!

Slavia Praha – Arsenal

Avausosa päättyi viime torstaina Emiratesilla yllätyslukemiin 1-1, kun tsekkiläiset tasoittivat ottelun lisäajalla. Arsenal on silti selkeä suosikki jatkamaan välieriin.

Tykkimiehet kaatoivat sunnuntaina Sheffield Unitedin komeasti 3-0, joten itseluottamuskin lienee ihan mukavalla tasolla. Ykköspyssyksi tällä kaudella noussut Alexandre Lacazette osui kahdesti.

Slavia Praha voi toki yllättää (taas). Joukkue on jo kellistänyt Eurooppa-liigan pudotuspeleissä Leicesterin ja Glen Kamaran edustaman Rangersin. Kovia päänahkoja. Tsekin liigassa Slavia on täysin ylivoimainen: 26 ottelusta on kertynyt 21 voittoa ja 5 tasapeliä.

AS Roma – Ajax

Stadio Olimpicolla on lupa odottaa spektaakkelia torstaina. Ajax hallitsi tilastojen valossa ensimmäistä peliä mielin määrin, mutta Roma ryöväsi edun 2-1-vierasvoitolla.

Ajaxilla oli sauma siirtyä jo 2-0-johtoon pelin 53. minuutilla, mutta Dusan Tadic epäonnistui rangaistuspotkussa. Roman maaleista vastasivat Lorenzo Pellegrini ja brassipuolustaja Ibanez.

Molemmat joukkueet voittivat viikonlopun sarjaottelunsa 1-0. Joukkueista tuloksellisesti paremmassa iskussa on kuitenkin Ajax, joka on hävinnyt Roma-ottelua lukuun ottamatta viimeksi joulukuussa.

Manchester United – Granada

Manchesterin punaiset ovat hyvässä iskussa. Viikonloppuna Ole-Gunnar Solksjaerin suojatit kaatoivat Tottenham vieraissa lukemin 3-1. Viimeisestä kuudesta matsista on kasassa viisi voittoa. Joukkue onkin suurin suosikki voittamaan koko Eurooppa-liigan.

Myös Granada palasi viikonloppuna voittokantaan, kun se kellisti Valladolidin vieraskentällä maalein 2-1. Viime torstaisen 0-2-tappion jälkeen on kuitenkin vaikea nähdä, että Granada nousisi taistelemaan jatkopaikasta Old Traffordilla.

Villarreal – Dinamo Zagreb

Villarreal nappasi Zagrebista 1-0-vierasvoiton Gerard Morenon maalilla ja lähtee isona suosikkina kotipeliinsä. Unai Emeryn miehistö on tarpeeksi laadukas taistelemaan jopa Eurooppa-liigan voitosta, tosin 6 ottelun voittoputki katkesi viikonloppuna Osasunaa vastaan. Ajatukset taisivat olla jo europeleissä.

Good ebening!


Lisäjännitystä Eurooppa-liigaan? Katso kaikki huipputarjoukset täältä

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja