Jalkapallo

Jatkuuko Teemu Pukin hurja maalivire lauantaina?

15.4.2021. Norwich on kovaa vauhtia matkalla takaisin Valioliigaan. Suomalaisittain mielenkiinto kohdistuu erityisesti Teemu Pukkiin, joka on ollut viime aikoina väkevässä vireessä. Varmistuuko nousu lauantai-iltana Bournemouthia vastaan? Osuuko Pukki taas? Lue ennakko ja hyödynnä huipputarjous otteluun!

Sarjanousu häämöttää

Daniel Farken Norwich on ollut jälleen hurjassa iskussa Championshipissä ja sarjanousu pykälää ylöspäin on vain sinettiä vaille valmis. Joukkue johtaa sarjaa kahdeksan pisteen erolla, kun jäljellä on vielä viisi kierrosta. Erityisen hurjaa meno on ollut viime aikoina: alla on peräti 13 matsin tappioton putki. Näistä peräti 11 on voittoja.

Teemu Pukki on ollut jälleen joukkueensa kantavia voimia. Kotkalainen kamppailee jälleen sarjan maalipörssin voitosta. Kaudella 2018-19 hyökkääjä takoi 29 osumaa 43 pelissä. Nyt 37 ottelun saldona on 25 täysosumaa.

Norwichin tapaan Pukin vire on yltynyt kevään edetessä. 13 edellisessä sarjamatsissa osumia on kertynyt peräti 14. Viime viikolla hyökkääjä kuritti Huddersfieldiä hattutempulla.

Suomalaisen ohella joukkueen kantavia voimia on ollut Emiliano Buendia, jonka yhteispeli Pukin kanssa on toiminut säkenöivän hyvin. Argentiinalainen on viimeistellyt 12 osumaa sekä antanut peräti 15 maaliin johtanutta syöttöä, mikä on sarjan isoin lukema.

Norwich on ollut erityisen hurjana kotipeleissään: 20 matsista joukkue on jäänyt pisteittä vain kertaalleen. Tämä tapahtui kauden ensimmäisessä kotipelissä, joten alla on peräti 19 tappiotonta peliä Carrow Roadilla. Näissä joukkueen verkkoon on tehty vain yhdeksän osumaa. 

Lauantaina Norwich saa vastaansa sarjataulukon viidenneltä sijalta löytyvän Bournemouthin, joka on niin ikään ollut mainiossa vireessä. Alla on viisi peräkkäistä voitto Championshipissä ja joukkue kamppaileekin sarjanoususta. Bournemouth vei voiton joukkueiden kauden avauskohtaamisesta syyskuussa lukemin 1-0.

Molempien joukkueiden hyökkäysosastoista löytyy reilusti ruutia: Norwich on tehnyt 65 maalia, mikä on sarjan kolmanneksi isoin lukema. Bournemouth on yhdellä maalilla Kanarianlintujen edellä.

Norwich lähtee lauantain koitokseen kuitenkin selkeänä ennakkosuosikkina. Sarjanousu ei ole vielä varmistunut, joten panoksia riittää edelleen. Pukki on tällä hetkellä sarjan kuumin hyökkääjä, joten Bournemouthin puolustuksella on edessään hikinen iltapuhde suomalaisen kanssa.


Lisäjännitystä viikonlopun peleihin? Katso kaikki huipputarjoukset täältä

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja