Jääkiekko

Edmonton haastaa Floridan parhaaseen katseluaikaan

25.2.2022. Lauantain aikaisessa Prime Time-ottelussa saadaan nauttia Florida Panthersin otteista kotiottelussa Edmonton Oilersia vastaan. Miten kanadalaisvieraat pystyvät haastamaan Itäisen konferenssin kärkijoukkueen? Lue ennakko alta!

Ennakko: Florida – Edmonton

Florida Panthers johtaa kirjoitushetkellä Itäistä konferenssia ja on NHL:n toisena vain kolmen pisteen päässä Colorado Avalanchesta. Florida on kerännyt 51 pelaamastaan ottelusta 75 pistettä iskien kaikista joukkueista suurimman maalimäärän, 212. Kyseinen maalimäärä tarkoittaa joukkueen kohdalla keskimääräisesti 4,16 tehtyä maalia per ottelu. Florida on ollut tällä kaudella NHL:n paras kotijoukkue. 27 kotiottelusta se on voittanut peräti 23 maalierolla 128-76. 

Florida koki kauden neljännen kotitappionsa keskiviikon vastaisena yönä Nashvillelle lukemin 4-6. Kyseinen ottelu on kirjoitushetkellä ollut myös toistaiseksi joukkueen viikon ainoa ottelu. Floridan kokoonpanossa pelaa tällä hetkellä kolme laadukasta suomalaista keskushyökkääjää: Aleksander Barkov, Anton Lundell ja Eetu Luostarinen. Seurantaan lauantaina kannattaa ehdottomasti ottaa tulokaspelaaja Lundell, joka on kuuma nimi kilpailussa Vuoden tulokas-tittelistä. 

Edmonton Oilers on ollut tällä kaudella jatkuvasti otsikoissa milloin mistäkin syystä. Pistepörssiä johtavat Leon Draisaitl ja Connor McDavid pitävät omilla suorituksillaan joukkueen jatkuvasti esillä, jonka lisäksi Edmontonia kohtaan on kohuja ollut liikkeellä niin Mikko Koskisesta kuin Evander Kanestakin. Uusin kohu ja muutos joukkueen kohdalla nähtiin 10. helmikuuta kun joukkue erotti tehtävästään sekä päävalmentaja Dave Tippettin että GM Peter Chiarellin

Edmonton voitti uusimpien muutosten jälkeen kaikki viisi ensimmäistä otteluaan, mutta tällä viikolla tämä putki on jatkunut kahdella peräkkäisellä tappiolla. Ensin Minnesota Wild haki vieraista pisteet lukemin 3-7, jonka perään joukkue koki tappion Tampa Bay Lightningille lukemin 5-3. Edmonton on kaikesta hässäkästä huolimatta Tyynenmeren divisioonassa kiinni pudotuspelipaikassa sijalla neljä.

Edmontonissa maalivahti Koskisen lisäksi suomalaisista pelaa puolustaja Markus Niemeläinen. Porin Ässistä maailmalle ponnahtanut oman pään luuta on tehnyt NHL-debyyttinsä tällä kaudella ja NHL-otteluita hänellä on kirjoitushetkellä kasassa yhteensä 14. Jesse Puljujärvi on sivussa joukkueen hyökkäyksestä alavartalovamman takia.


Löydät muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja