Jääkiekko

Vancouver pyrkii pysäyttämään Ovechkinin

14.1.2022. Sunnuntain Prime Time -ottelussa saadaan ihastella Alexander Ovechkinin pelaamista Vancouver Canucksin matkatessa vieraskiertueella Washingtonin Capitalsin vieraaksi. Molempien joukkueiden käyrä osoittaa viikonloppuun tultaessa alaspäin. Kumman pistesaldo kasvaa kahdella pisteellä? Lue ennakko otteluun alta!


Lisäjännitystä viikonloppuun?


Ennakko: Washington – Vancouver

Washington on jälleen kohti kevättä mentäessä yksi NHL:n suurimmista mestarisuosikeista kiitos ikinuoren Alexander Ovechkinin. 36-vuotias venäläistaituri on 37 ottelun jälkeen NHL:n maalipörssin toinen ja pistepörssin kolmas tehopistein 24+28=52. Ovechkin on NHL:ssä kaikkien aikojen maalintekijätilastossa neljäntenä 754 maalilla. Seuraavana hyökkääjän haarukassa on listalla Jaromir Jagr, joka iski pitkällä urallaan yhteensä 766 maalia.

Washingtonilla on menossa tällä hetkellä koko kauden vaikein vaihe joukkueen ollessa neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa. Kyseinen tappioputki on koko kauden mitassa joukkueen pisin. Washingtonin isoin ongelma on viime aikoina ollut heikko puolustuspelaaminen. Joukkue on päästänyt edelliseen viiteen otteluun yhteensä 20 maalia, mikä on Itäisen konferenssin toiseksi huonoin lukema.

Ongelmat kulminoituvat Washingtonin edelliseen otteluun Bostonia vastaan, joka päättyi 2-0-johdosta huolimatta rumaan 3-7-tappioon. Washington on kirjoitushetkellä Metropolitan-divisioonassa pudotuspelipaikalla kolmantena 49 pisteellä. Joukkueen organisaatiossa ei pelaa yhtään suomalaispelaajaa.

Vancouverin kulunut kausi on ollut yhdellä sanalla kuvailtuna kaoottinen. Joulukuun alussa seura antoi potkut sekä päävalmentaja Travis Greenille että GM Jim Benningille. Ennen suurta muutosta joukkue majaili aivan sarjan pohjalla vailla mahdollisuuksia. Uuden päävalmentaja Bruce Boudreaun kanssa Vancouver on kuitenkin voittanut viimeisestä 11 ottelustaan kahdeksan ja tähän ajanjaksoon sisältyy peräti seitsemän ottelun mittainen voittoputki.

Heikon alkukauden myötä joukkue on kuitenkin Tyynenmeren divisioonassa vasta seitsemäntenä. Toivo pudotuspeleihin pääsystä joukkueen sisällä elää kuitenkin edelleen, sillä matkaa Villi kortti-paikoille joukkueella on ainoastaan kuusi pistettä. 

Vancouver on tällä hetkellä viiden ottelun mittaisella vieraskiertueella. Joukkue on hävinnyt kiertueella kaksi ensimmäistä otteluaan ja tuleva kamppailu Washingtonia vastaan on järjestyksessään kiertueen neljäs.

Vancouverin riveissä ainoa suomalaispelaaja on 25-vuotias Juho Lammikko. Hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 28 otteluun tehopisteet 2+2=4. Lammikko on valmennuksen luottopelaajia alivoimalla pelatessa.

Broidi


Lisäjännitystä viikonloppuun?

Löydät muut huipputarjoukset

Muita aiheeseen liittyviä juttuja