Jääkiekko

Minnesota haastaa Coloradon maanantain Prime Time -ottelussa

16.1.2022. Yhdysvalloissa vietetään maanantaina Martin Luther Kingin päivää, joka on perinteisesti kyseisessä maassa virallinen vapaapäivä. Tämän johdosta suomalaisia NHL-faneja hemmotellaankin yhteensä neljällä Prime Time -ottelulla. Näistä otteluista mielenkiintoisin pelataan Denverissä Coloradon ja Minnesotan välillä.

Lunasta jopa satasen ilmaisveto

  1. Avaa pelitili Tonybetille
  2. Talleta 2O-1OO euroa
  3. Lyö vetoa NHL:stä tai muista huippusarjoista
  4. Saat talletustasi vastaavan ilmaisvedon 1OO euroon asti!

Ennakko: Colorado – Minnesota

Molemmat illan joukkueista kuuluvat Läntisessä konferenssissa kovatasoiseen Keskiseen divisioonaan. Colorado on joukkueista 33 ottelun jälkeen sarjataulukossa ylempänä kolmantena 47 pisteellä. Minnesota puolestaan hengittää Coloradon niskaan neljäntenä kolmen pisteen päässä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen ja silloin Colorado oli parempi lukemin 4-1. Kyseisen ottelun ylivoimainen ykköstähti oli ruotsalaishyökkääjä Gabriel Landeskog tehopistein 2+2. Minnesotan onneksi Landeskog on sairastelun vuoksi sivussa maanantain ottelusta.

Colorado on pelannut tällä viikolla kaksi ottelua, joista tuloksena on ollut yksi voitto ja kolme sarjapistettä. Seattlen joukkue voitti alkuviikosta kahden maalin tappioasemasta huolimatta lukemin 4-3 ja heti seuraavana yönä Colorado koki 5-4-jatkoaikatappion Nashvillelle.

23-vuotias puolustajien pistepörssin nelonen Cale Makar iski jälkimmäiseen otteluun tehopisteet 1+2. Edellisen kymmenen ottelun otannalla Colorado on ollut Läntisen konferenssin paras joukkue 17 pisteellä ja maalierolla 44-30. Kaiken kaikkiaan joukkue on voittanut viimeisestä 12 ottelustaan kymmenen ja päässyt pisteille 11 kertaa. 

Coloradon ainoa suomalaispelaaja Mikko Rantanen on NHL:n pistepörssin kahdeksantena ja joukkueen sisäisessä pistepörssissä toisena tehopistein 16+24=40. 

Minnesotan kausi on edennyt tällä kaudella mainiosti, mutta putkissa. Marraskuun lopun ja joulukuun puolen välin välisellä ajanjaksolla joukkue liiti kahdeksan ottelun voittoputkessa kun taas joulukuun loppupuolella joukkue rämpi viiden ottelun tappioputkessa. Nyt Minnesotan pelaamisessa on ollut jälleen merkkejä paremmasta kahden edellisen ottelun päätyttyä voittoihin Bostonia ja Washingtonia vastaan. 

Minnesotan kauden paras pistemies on ollut selvästi 24-vuotias Kirill Kaprizov. Venäläishyökkääjä kirjoitti viime kesänä massiivisen jatkosopimuksen ja nyt hän on NHL:n pistepörssissä 32 ottelun jälkeen yhdeksäntenä tehopistein 14+26=40. Minnesotassa Suomen lippua pitää korkealla 25-vuotias maalivahti Kaapo Kähkönen, joka on pelannut tällä kaudella kymmenen ottelua torjuntaprosentilla 91,54 %.


Lisäjännitystä NHL-jäille?

Tonybet jo testattu? Katso muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja