Jääkiekko

NHL:n viikkokatsaus: Tulikuuma Florida nousi sarjakärkeen

18.1.2022. NHL:n viikko 2 kulki Florida Panthersin huiman kotivireen tahdissa aina Tuukka Raskin paluuseen Boston Bruinsin maalille. Mitä kaikkea kulunut viikko piti tarunhoihtoisessa sisällään? Otetaan siitä selvää seuraavassa!

NHL:n viikkokatsaus 10.1.–16.1.

Tulikuuma Florida Panthers

Florida pelasi viime viikolla kolme kotiottelua, joista se voitti jokaisen ylivoimaisesti maalierolla 21-5. Joukkueen viikko huipentui sunnuntain vastaisena yönä 9-2-voittoon Columbus Blue Jacketsistä. Kaiken kaikkiaan Floridalla on menossa kotiotteluissa seitsemän ottelun mittainen voittoputki ja edellisen kerran joukkue on jäänyt ilman pisteitä NHL:ssä joulukuun 17. päivä Los Angeles Kingsiä vastaan.

Florida siirtyi viikon päätteeksi koko NHL:n kärkipaikalle 38 ottelun jälkeen 57 pisteellä. Kotona Florida on ollut NHL-kauden ylivoimaisesti paras joukkue. 24 kotiottelustaan joukkue on voittanut varsinaisella peliajalla peräti 21 tehden keskimäärin 4,79 maalia per ottelu.

Floridan kanadalaishyökkääjä Jonathan Huberdeau on ollut tämän vuoden puolella sarjan kuumimpia pelaajia nousten 53 tehopisteellä pistepörssissä jo neljänneksi vain yhden pisteen päähän kärjestä. Viime viikolla Huberdeau teki tehopisteet 2+5=7.


Lisäjännitystä peleihin?


Seuraikonien paluu

Edellisessä viikkokatsauksessa nostettiin esille Tuukka Raskin sopimus AHL-seura Providence Bruinsin kanssa. Tällä viikolla tämä sopimus purettiin ja Boston Bruins teki Raskin kanssa loppukauden kattavan sopimuksen NHL:ään. Kauan odotettu paluu huipulle tapahtui perjantain vastaisena yönä Philadelphia Flyersia vastaan. Raskille kirjattiin paluuottelusta 3-2-voitto 25 torjunnalla.

Toinen paluun kaukaloon tehnyt seuraikoni viime viikolla oli Pittsburgh Penguinsin pitkäaikainen venäläishyökkääjä Evgeni Malkin. Malkin pelasi edellisen kerran pingviinipaidoissa toukokuussa ja kesällä tehty polvileikkaus piti 35-vuotiaan hyökkääjän sivussa tammikuun 12. päivään asti. Malkin teki paluunsa keskiviikon vastaisena yönä Anaheimia vastaan iskien heti ensimmäiseen otteluun tehopisteet 2+1.

Evander Kane

Suurimman kohun kuluneella viikolla aiheutti Evander Kanen yksivuotinen sopimus Edmonton Oilersiin. Kane on huippuhyökkääjä, joka on parhaalla NHL-kaudellaan iskenyt 31 maalia ja 58 tehopistettä. Viime vuosina hyökkääjän NHL-ura on kuitenkin ajautunut sivuraiteille siviilielämässä tapahtuneen sekoilun johdosta.

Hyökkääjää syytetään muun muassa pahoinpitelystä, perheväkivallasta, uhkapeliriippuvuudesta, koronapassin väärentämisestä ja koronakaranteenin rikkomisesta. Kanen pelitaidot ovat kiistattomat, mutta onko hänestä enää mahdollista saada NHL:ään huipputason pelaajaa edellä mainittujen asioiden takia?

Edmonton haluaa antaa hyökkääjälle vielä uuden mahdollisuuden, joten on mielenkiintoista nähdä, että mikä on uran seuraava suunta kuluvan kauden aikana.

Broidi


Lisäjännitystä peleihin?


Muita aiheeseen liittyviä juttuja