Jääkiekko

Carolina suosikkina lauantain TV-otteluun

6.4.2023. Carolina Hurricanes ja Buffalo Sabres iskevät yhteen lauantaina klo 19.30 alkavassa Ylen TV-ottelussa. Carolina lähtee matsiin ennakkosuosikkina ja tässä artikkelissa kerrotaan kolme syytä, miksi joukkue tulee myös ottelun voittamaan.

Viime aikojen onnistumiset

Carolina on kääntänyt kolmen ottelun mittaisen tappioputken kolmen ottelun mittaiseksi voittoputkeksi. Joukkue on kaatanut voittoputken aikana Montrealin, New York Islandersin ja Ottawan yhteismaalein 8-3. Carolinan viimeisin voitto tuli keskiviikon vastaisena yönä Ottawasta jatkoajan jälkeen maalein 3-2. Carolina kohtaa vielä ennen lauantaita Nashvillen vieraissa perjantain vastaisena yönä.

Carolinalla on ollut viime aikoina haastavampaa, joten viimeisimmät voitot kasvattavat joukkueen itseluottamusta suuresti. Carolina haluaa pelata runkosarjan lopun hyvin, jotta se on valmis idän hurjaan pudotuspelikevääseen.

Vakuuttava puolustus

Voittoputken aikana Carolina on päästänyt omiin vain kolme maalia. Joukkueen kannalta on todella iso asia, että Antti Raanta ja Frederik Andersen ovat jälleen terveitä. Tällä maalivahtikaksikolla Carolina on valmis kannujahtiin.

Carolina on päästänyt tällä kaudella omiin toiseksi vähiten maaleja Bostonin jälkeen. Joukkueelle on tehty tämän kauden aikana vain 2,57 maalia per ottelu. Carolinan viisikkopelaaminen on kunnossa ja voitollinen pelaaminen on peruja vankasta puolustuspelaamisesta.

Dominointi keskinäisissä kohtaamisissa

Carolina on voittanut joukkueiden 15 edellisestä kohtaamisesta NHL:n runkosarjassa käsittämättömät 14 kappaletta. Kyseinen ajanjakso on käynnistynyt joulukuussa vuonna 2016 ja näissä otteluissa Carolina on vienyt yhteismaalit lukemin 64-38.

Carolina on voittanut joukkueiden tämän kauden kaksi aiempaa vääntöä yhteismaalein 10-4. Marraskuussa Carolina voitti kotiottelunsa maalein 5-3 ja helmikuussa joukkue haki vierasvoiton Buffalosta lukemin 5-1. Näihin otteluihin Carolinan suomalaisista Sebastian Aho on tehnyt tehopisteet 4+1, Teuvo Teräväinen 0+3 ja Jesperi Kotkaniemi 1+2.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja