Jääkiekko

Mestis 2023-2024: kausiranking

16.9.2023. Kaikkien aikojen Mestis-kausi starttaa 21. syyskuuta Kiekko-Espoon ja Jokereiden tulikuumalla kohtaamisella. Tässä artikkelissa otetaan katsaus tulevan kauden voimasuhteisiin.

1. Kiekko-Espoo

Kiekko-Espoo oli viime kauden suvereeni hallitsija ja samalla pallilla joukkue pysyy myös tulevalla kaudella. Espoolaisten materiaali on sarjan paras ja buumi joukkueen ympärillä on erittäin vakuuttava. Kiekko-Espoo antaa alkavalla kaudella todellisen näytön Liigan suuntaan.

2. Helsingin Jokerit

Helsingin Jokerit palaa suomalaiselle kiekkokartalle ensimmäistä kertaa sitten kevään 2014. Jokereiden paluuta on odotettu ja seura on juuri nyt Suomen mielenkiintoisin urheilubrändi. Jokereiden pelaajamateriaali on todella vahva ja joukkue tulee olemaan kotona todella vaikea voitettava. 

3. Imatran Ketterä

Imatran Ketterä lähtee alkavaan kauteen uudesta asemasta. Sarjan kestomenestyjä lähtee kauteen pitkästä aikaa altavastaajana. Joukkueeseen tuli kesällä uusi päävalmentaja ja pelaajisto on mennyt lähes kokonaan uusiksi. Alkuun voi olla haasteita, mutta keväällä kamppailee jälleen finaalipaikasta.

4. TuTo

Turkulaisseura on tulevan kauden mielenkiintoisin ilmiö Jokereiden kanssa. Joukkueen päävalmentajaksi hyppäsi entinen Liigan kulttipelaaja Jonne Virtanen. Turussa on panostettu pelaajistoon ja uusi aika Virtasen johdolla kiinnostaa monia. Muun muassa entinen liigajyrä Turo Asplund toimii joukkueen ykköshyökkääjänä.

5. RoKi

Rovaniemellä alkaa aikakausi Maso Lehtosen jälkeen. Nykyinen HPK:n päävalmentaja loi pohjoiseen hienon kiekkobuumin, jonka tuloksena oli kaksi peräkkäistä pronssia. RoKi on selvästi heikentynyt, mutta kuuluu myös alkavalla kaudella sarjan parhaimmistoon.

6. IPK

Myös Iisalmessa puhaltavat uudet tuulet Niko Härkösen poistumisen jälkeen. Härkönen toimi IPK:ssa päävalmentajana neljän kauden ajan ja teki joukkueesta tähän sarjaan erittäin kilpailukykyisen. Viime kaudella kausi päättyi puolivälierissä RoKia vastaan.

7. KeuPa

KeuPassa oli viime kaudella valtava määrä yksilötaitoa, mutta joukkueena menestys jäi vaisuksi. Joukkueen viime kauden pistetykeistä Mikko Perttu ja Rasmus Heljanko ovat siirtyneet Liigan puolelle. Vankkaa keskikastia.

8. Hermes

Viime kaudella Hermes ylsi aina puolivälieriin saakka. Joukkue tunnettiin todella yhtenäisenä ja taistelevana nippuna. Joukkueessa vaihtuvuus on ollut kova, joten varsinkin syksyllä pelaaminen on vielä hakemista. Keskikastin taistelussa mukana.

9. KOOVEE

Tamperelaisnippu kiusasi Ketterää hyvin viime kevään pudotuspeleissä. Viime kauden parhaimmat pelaajat on jälleen naarattu muihin seuroihin kauden päätteeksi. KOOVEE pysyy keskikastissa, sillä se saa jälleen huomattavia vahvistuksia Liigan tamprelaisseuroista.

10. Kiekko-Vantaa

Kiekko-Vantaa kuuluu jälleen keskikastiin. Vaihtuvuus on ollut todella suurta, joten joukkueen ympärillä leijuu paljon kysymysmerkkejä. Joukkue jatkaa Jani Mannisen alaisuudessa.

11. Hokki

Kajaanilaiset jäivät viime kaudella ensimmäisenä ulos pudotuspeleistä. Pudotuspelien suhteen tiukkaa tulee tekemään myös nyt, sillä pelaajisto ei ole läheskään sarjan paras. Mediassa seura tulee näkymään Selänteen veljesten ansiosta.

12. FPS

Kevään 2022 välieräpaikan jälkeen forssalaisseura on jämähtänyt sarjan pohjalle. Viime keväänä FPS pelasi sarjapaikkansa puolesta kuuden ottelun verran JHT:a vastaan. Forssassa pelataan Mestis-karsintoja myös tulevalla kaudella.

13. JoKP

Jäähalliremontin takia JoKP pelaa tulevan kauden kotiottelunsa Outokummun monitoimihallissa. Joensuulaiset nähtiin vielä viime kaudella välierissä, mutta heidän kohdallaan kesä on ollut aivan hirveä. Kaikki tärkeimmät pelimiehet ovat lähteneet pois ja kokoonpano on äärimmäisen kapea.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja