Jääkiekko

Jatkuuko Tapparan dominointi perjantaina HIFK:ta vastaan?

6.4.2023. Perjantaina Nokia Arenalla pelataan Tapparan ja HIFK:n välisen semifinaalisarjan neljäs ottelu. Mennäänkö myös tässä ottelussa Tapparan pillin mukaan? Lue ennakko alta ja koukkaa lisäjännitystä Subin TV-otteluun!

Ennakko: Tappara – HIFK

Välieräsarja alkoi poikkeuksellisesti kahdella HIFK:n kotiottelulla Nokia Areenalla pidettyjen musiikkikonserttien takia. Tappara ei ollut sarjan ensimmäisessä ottelussa parhaimmillaan, mutta otti silti voiton Veli-Matti Savinaisen jatkoeräosumalla. Toisessa kohtaamisessa HIFK oli selvästi vahvempi ja tasoitti voitot maalein 4-2.

Joukkueet siirtyivät keskiviikoksi Nokia Areenalle ja kolmannessa ottelussa voittajasta ei ollut minkäänlaista epäselvyyttä. Kyseinen ottelu oli täysin isät vastaan pojat, kun kotijoukkue löi mielettömän rallin päälle. Kahden erän jälkeen Tappara johti ottelua maalein 5-1 ja laukaukset kohden maalia olivat tässä vaiheessa kotijoukkueelle lukemin 23-4. Tappara otti kolmannessa erässä jalan pois kaasulta ja HIFK kaunisteli loppulukemiksi 5-2.

HIFK on juuri nyt erittäin siipirikkoinen. Joukkueen keskiviikkoinen esitys oli erittäin sekava ja henkinen etu alkaa kääntyä Tapparan puolelle. HIFK:n taivalta ei missään nimessä helpota se, että kokoonpanosta ovat sivussa Eetu Koivistoinen, Juha Jääskä, Sebastian Dyk ja Ilari Melart

Nokia Areenasta on syntynyt HIFK:lle melkoinen peikko. Helsinkiläiset ovat pelanneet kyseisessä jäähallissa yhteensä seitsemän ottelua voittamatta näistä yhtäkään. Itse asiassa HIFK on Liigan ainoa joukkue, joka ei ole vielä pelannut Nokia Areenalla johtoasemassa.

Keskiviikkona HIFK syyllistyi alakynnessä jäähyilyyn. Joukkue otti peräti kahdeksan kahden minuutin rangaistusta, joista Tappara kuritti kolmesti. Tapparalla on pudotuspelien selvästi paras ja vaarallisin ylivoima, joka iskee maalin 34,62 % varmuudella. HIFK:n alivoima on puolestaan vajonnut 78,79 % tasolle. 

Tappara on voittanut tämän kevään pudotuspeleissä seitsemästä ottelusta kuusi. Kotona kirvesrinnat ovat kaataneet vastustajansa yhteismaalein 11-3. On sanomattakin selvää, että HIFK:lla vuori on erittäin korkea kiivettäväksi.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja