Jääkiekko

Sebastian Ahon Carolina lauantain Prime Time -ottelussa

14.1.2022 Lauantaina NHL:ssä parhaaseen katseluaikaan pelataan kolme ottelua, joista mielenkiintoisin on ehdottomasti lukuisten suomalaisten edustaman Carolina Hurricanesin kotiottelu Vancouver Canucksia vastaan. Lue ennakko alta ja virittäydy tunnelmaan!

Ennakko: Carolina – Vancouver

Carolina on kirjoitushetkellä 33 ottelun jälkeen Itäisessä konferenssissa kolmantena 50 pisteellä. Metropolitan-divisioonassa kyseinen pistemäärä riittää kärkipaikalle ja nykyvireellä joukkueen pudotuspelipaikka näyttää jo lähes varmalta. Carolina liitää parhaillaan kuuden ottelun pisteputkessa ja viimeisestä 11 ottelusta joukkue on voittanut peräti yhdeksän. 

Carolina on tällä hetkellä yksi koko NHL:n varmimpia ja tasaisimpia joukkueita, sillä joukkueen pelaaminen on sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan huipputasoa. Puolustussuuntaan Carolina on päästänyt kaikista joukkueista vähiten maaleja (73), mikä tarkoittaa omiin keskimäärin 2,2 maalia per ottelu. Joukkueen ykkösmaalivahti Frederik Andersen onkin täysin oikeutetusti mukana kuluvan kauden Vezina-keskustelussa.

Sebastian Aho pelaa Carolinan riveissä upeaa kautta NHL:n pistepörssin sijalla 14. Joukkueen sisäisessä pistepörssissä suomalaishyökkääjä on kärjessä tehopistein 15+12=37. Myös joukkueen toiseksi paras pistemies tulee Suomesta, sillä Ahon ketjukaveri Teuvo Teräväinen on tehnyt tähän kauteen tehopisteet 10+17=27. Antti Raannan loukkaantumisen myötä Carolinan kolmas ja viimeinen suomalaispelaaja on tällä hetkellä 16 tehopisteen Jesperi Kotkaniemi.

Vancouverin kulunut kausi on ollut yhdellä sanalla kuvailtuna kaoottinen. Joulukuun alussa seura antoi potkut sekä päävalmentaja Travis Greenille että GM Jim Benningille. Ennen suurta muutosta joukkue majaili aivan sarjan pohjalla vailla mahdollisuuksia. Uuden päävalmentaja Bruce Boudreaun kanssa Vancouver on kuitenkin voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan kahdeksan ja tähän ajanjaksoon sisältyy peräti seitsemän ottelun mittainen voittoputki.

Heikon alkukauden myötä joukkue on kuitenkin Tyynenmeren divisioonassa vasta seitsemäntenä. Toivo pudotuspeleihin pääsystä joukkueen sisällä elää kuitenkin edelleen, sillä matkaa Villi kortti-paikoille joukkueella on ainoastaan kuusi pistettä.

Vancouverin riveissä ainoa suomalaispelaaja on 25-vuotias Juho Lammikko. Hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 28 otteluun tehopisteet 2+2=4, mutta hänen parasta osaamistaan ovatkin pyyteetön taisteleminen ja raataminen joukkueensa eteen. Lammikko on valmennuksen luottopelaajia alivoimalla pelatessa.

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja