Jalkapallo

Valioliigassa lauantaina kuuma kärkikamppailu

13.1.2022. Valioliigassa lauantain kattaus aloitetaan iltapäivällä parhaalla mahdollisella tavalla, kun sarjataulukon kaksi kärkijoukkuetta ottavat toisistaan mittaa Manchesterin Etihad Stadiumilla. Manchester Cityn ja Chelsean välisestä kohtaamisesta odotetaan tämän Valioliigakauden suurta klassikkoa.

Ennakko: Man City – Chelsea

Manchester City lähtee tulevaan viikonloppuun Valioliigassa tukevasta kymmenen pisteen johdosta. City on voittanut Valioliigassa kaikki 11 edellistä otteluaan hurjalla maalierolla 33-7. Voitollisista otteluista peräti kuudessa joukkue on lisäksi onnistunut pitämään nollapelin.

City on tämän vuoden puolella pelannut viime viikkoisen FA Cup-ottelun lisäksi yhden Valioliigaottelun Arsenalia vastaan 2.1. Silloin City käänsi ottelun toisella puoliajalla hyväkseen tappioasemasta. City on ollut Valioliigakauden paras kotijoukkue 25 kerätyllä pisteellä kymmenestä ottelusta.

Chelsean alkuvuosi on ollut paljon kiireisempi Cityyn verrattuna. Chelsea on pelannut edellisen Valioliigaottelunsa Cityn tapaan 2.1, mutta tämän jälkeen joukkue on pelannut jo peräti kolme Cup-ottelua Englannin maalla. Chelseaa kuormittaa tällä hetkellä otteluruuhkan lisäksi monet muutkin asiat kuten ykkösmaalivahti Edouard Mendyn pelaaminen Senegalin riveissä Afrikan mestaruuskisoissa sekä molempien laitapuolustajien Ben Chilwellin ja Reece Jamesin loukkaantumiset.

Tähän soppaan kun lisätään vielä Romelu Lukakun medialle antamista kommenteista syntynyt kohu, niin keitos alkaa olla valmis kohti tulevaa.

Thomas Tuchelin aika Chelsean pääkäskijänä muistetaan viime keväältä ja tältä syksyltä voitosta voittoon kulkemisesta, mutta joulukuun aikana joukkueeseen syntyi ensimmäisiä säröjä sitten Frank Lampardin aikakauden. Viimeisestä 11 Valioliigaottelustaan Chelsea on onnistunut voittamaan ainoastaan neljä, pelannut kuusi tasan ja hävinnyt yhden.

Joukkueet kohtasivat tällä kaudella ensimmäisen kerran syyskuun lopulla, jolloin City haki erittäin vakuuttavalla esityksellä kolme pistettä Lontoosta lukemin 0-1. Lukemien puolesta ottelu saattaa vaikuttaa tasaiselta, mutta todellisuudessa City ei jättänyt ottelussa kotijoukkueelle minkäänlaisia mahdollisuuksia. Tästä kertoo muun muassa se, ettei Chelsea saanut kyseisessä ottelussa yhtään laukausta kohti Cityn maalia.

City pääsee tulevaan otteluun tuoreena ja sen nykyvire on eittämättä maailman paras. Pystyykö Chelsea löytämään otteluun aseita, joilla ryöstöretki Etihadille voisi olla mahdollinen?


Lisäjännitystä futisvetoihin?

Löydät muut huipputarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja