Jalkapallo

Real Madrid ja Frankfurt valtaavat olympiastadionin

8.8.2022. Helsingin olympiastadionilla pelataan keskiviikkona huippuottelu, kun hallitseva Mestarien liigan voittaja Real Madrid saa Super Cupissa vastaansa hallitsevan Eurooppa-liigan voittajan Frankfurtin. Lue ennakko alta ja nappaa huipputarjous otteluun!


Ennakko: Real Madrid – Frankfurt

Super Cupissa toisensa kohtaavat perinteisesti Mestarden liigan hallitseva mestari ja Eurooppa-liigan hallitseva mestari. Real Madrid voitti viime keväänä Mestarien liigan finaalissa Liverpoolin lukemin 1-0 Vinicius Juniorin maalilla. Frankfurt kaatoi puolestaan Eurooppa-liigan finaalissa Rangersin rangaistuspotkukilpailun jälkeen lukemin 2-1.

Ottelun suurelle ennakkosuosikille Real Madridille keskiviikon kamppailu toimii oivana kenraalina kohti 12. elokuuta alkavaa La Liga -kautta. Real Madrid on tehnyt kesän aikana kaksi merkittävää hankintaa. Seuraan ovat hiljattain liittyneet nuori keskikenttäpelaaja Aurelien Tchouameni sekä loistavan viime kauden Chelseassa pelannut Antonio Rudiger. Isossa kuvassa joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa. Seurasta poispäin ovat lähteneet ainoastaan vähäiselle vastuulle viime kaudella jääneet Isco, Gareth Bale ja Marcelo

Real Madrid on pelannut harjoituskaudella vain kolme harjoitusottelua, joista tuloksena on yksi voitto, yksi tasapeli ja yksi tappio. Viimeisimmässä harjoitusottelussa espanjalaisseura voitti Juventuksen maalein 2-0. 

Frankfurtilla harjoituskausi on taakse jäänyttä elämää. Saksalaisseura aloitti kautensa jo 1. elokuuta kotimaan cup-kilpailussa Magdeburgia vastaan. Lisäksi viime viikon perjantaina Frankfurt ja Bayern Munchen polkaisivat käyntiin uuden Bundesliigakauden. Frankfurt jäi kyseisessä kotiottelussa pahasti Bayernin jalkoihin ja lukemat olivat Saksan valtiaalle 43 minuutin jälkeen jo rumat 0-5. Ottelun loppulukemat olivat 1-6 ja Frankfurtin ainoasta maalista vastasi ranskalainen Randal Kolo

Frankfurtissa ovi on käynyt tiuhaan sisään ja ulos. Mielenkiintoisimmat kesällä seuraan saapuneet pelaajat ovat onorjalainen Jens Hauge, Lucas Alario sekä kulttipelaaja Mario Götze. Nykyisellä hyvin laadukkaalla pelaajistolla Frankfurt kamppailee tämän kauden Bundesligassa sijoista 5-8. Viime kaudella seura oli Eurooppa-liigan menestyksestä huolimatta vasta kotimaan pääsarjassa 11:s. 

Super Cupin on voittanut kolmena edellisenä vuotena hallitseva Mestarien liigan mestari. Edellisen kerran Eurooppa-liigan mestari on onnistunut voittamaan vuonna 2018. Tässä tempussa onnistui Tallinnassa pelatussa ottelussa Atletico Madrid juurikin Real Madridia vastaan.

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja