Jääkiekko

Suomi kohtaa nuorten MM-välierässä Ruotsin

18.8.2022. Suomi saa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa välierävastustajakseen rakkaan naapurimaan Ruotsin. Selvittääkö Nuoret Leijonat tiensä aina finaaliin saakka? Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous otteluun!


Ennakko: U20 Ruotsi – Suomi

Suomi selvitti tiensä välieriin puolivälierästä Saksaa vastaan. Kyseisessä ottelussa ratkaisevaksi asiaksi nousi Suomen erittäin tehokas ylivoima, joka onnistui 5-2-voitossa peräti neljä kertaa. Ruotsi joutui puolestaan omassa puolivälieräottelussaan yllättävän tiukille Latviaa vastaan. Ruotsi voitti ottelun maalein 2-1 ja voittomaali tuli vasta kolmannen erän puolessa välissä.

Suomen ja Ruotsin turnausrekordi on yhteneväinen neljällä voitolla ja yhdellä tappiolla. Suomi oli oman alkulohkonsa toinen kahdeksalla pisteellä ja maalierolla 22-13. Nuoret Leijonat ovat voittaneet turnauksessa Saksan lisäksi Slovakian, Tshekin ja Latvian. Ainut tappio on toistaiseksi tullut Kanadalle maalein 6-3.

Ruotsin turnaus on ollut toistaiseksi lievä pettymys ennakko-odotuksiin nähden. Maa on toki välierissä, mutta pelaaminen ei ole ollut yhtä helppoa ja tehokasta kuin odotettiin. Ruotsi oli niin ikään oman alkulohkonsa toinen yhdeksällä pisteellä ja maalierolla 15-7. Ainoan tappion naapurimaa on kokenut Yhdysvalloille maalein 3-2.

Välierissä Suomen osalta erittäin mielenkiintoinen seurattava asia on erikoistilannepelaaminen. Nuorten Leijonien ylivoima on ollut turnauksen parasta onnistumisprosentilla 59,09 %. Suomi on tehnyt turnauksen 27 maalistaan peräti 13 ylivoimalla. Toisaalta taas joukkueen alivoima on sakannut pahasti, sillä se on turnauksen joukkueista kaikista heikoin 45,45 %. Kahdessa edellisessä ottelussa Suomea vastaan on tehty yhteensä neljä ylivoimamaalia.

Suomen tehokkain pelaaja Joakim Kemell on turnauksen pistepörssissä toisena tehopistein 3+8=11. Hänen takanaan vähintään kahdeksaan tehopisteeseen ovat joukkueesta yltäneet Roby Järventie, Aatu Räty ja Kasper Simontaival. Tältä nelikolta odotetaan tehoja myös lauantain vastaisena yönä etenkin tehokkaan ylivoiman kautta. Ruotsin joukkueesta kahdeksaan tehopisteeseen on yltänyt ainoastaan puolustajien pistepörssin ykkönen Emil Andrae tehopistein 4+4=8. 

Rakkaat naapurimaat kohtasivat toisensa MM-tasolla viimeksi reilu vuosi sitten puolivälierissä. Silloin Suomi oli parempi maalein 3-2.

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja