Jalkapallo

Manchester United ja Liverpool kohtaavat maanantaina

19.8.2022. Heikosti kautensa aloittaneet Manchester United ja Liverpool iskevät yhteen maanantaina Valioliigan kolmannen kierroksen päätösottelussa. Kumman kurssi kääntyy Old Traffordin illassa? Lue ennakko alta ja nappaa huipputarjous!


Ennakko: Man United – Liverpool

Manchester United ja Liverpool ovat aloittaneet Valioliigakauden heikosti ennakko-odotuksiin nähden. Manchester United on kahden kierroksen jälkeen sarjan viimeisenä ilman ainuttakaan pistettä karulla maalierolla 1-6. Liverpool on sarjassa sijalla 12 kahdella tasapelipisteellä.

United on seurana sekasorron vallassa. Joukkue on kokenut alkukaudesta kaksi tappiota ennakkoon heikompia joukkueita Brightonia ja Brentfordia vastaan. Brighton haki Unitedin vieraana 2-1-voiton, kun taas Brentford pieksi punaiset paholaiset viikko sitten kotonaan maalein 4-0. Erik Ten Haag saapui kesällä seuran uudeksi päävalmentajaksi, mutta on sanomattakin selvää, ettei hänen aikansa seurassa ole alkanut ruusuisesti.

Unitedin puolustaminen on erittäin sekavaa ja hyökkäyspäässä yhteistä punaista lankaa etsitään edelleen. United on onnistunut maalinteossa vain kertaalleen ja sekin maali merkittiin Brighton-pelaajan omaksi maaliksi. Cristiano Ronaldon venynyt siirtosaaga ei taatusti auta seuraa jo valmiiksi vaikeassa tilanteessa. Perinteinen ja menestykseen tottunut seura on tällä hetkellä pohjamudissa. 

Liverpoolilla on ollut niin ikään omat ongelmansa pelaamisen kanssa. Manchester Cityn suurin haastaja on jäänyt kahdessa ottelussa tasatulokseen kahden ennakolta heikomman seuran Fulhamin ja Crystal Palacen kanssa. Liverpool pelasi vieraissa Fulhamin kanssa 2-2 ja kotona Palacen kanssa 1-1. Molemmissa otteluissa Liverpool on jäänyt tappioasemaan jo ensimmäisellä puoliajalla. Toki Liverpoolin otteluita ovat häirinneet lukuisat loukkaantumiset sekä uuden hankinnan Darwin Nunezin typerä punainen kortti. Liverpoolin kokoonpanosta olivat viime ottelussa poissa muun muassa Diogo Jota, Ibrahim Konate, Joel Matip ja Thiago. Liverpoolin kolmesta tehdystä maalista ovat vastanneet Nunez, Mohamed Salah ja Luis Diaz

Liverpool murjoi viime kaudella Unitedia isosti kahdessa kohtaamisessa. Yhteismaalit menivät Liverpoolille peräti lukemin 9-0, kun Liverpool iski viisi maalia vierasottelussa ja neljä maalia kotiottelussa. Viime kaudella sarjan maalipörssin voittanut Salah iski näistä maaleista peräti viisi.

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja