Jääkiekko

NHL: kesän Top 5 -siirrot

23.8.2022. Uuden NHL-kauden alkuun on enää reilu kuukausi! Sarjan siirtomarkkinat ovat jälleen kesän aikana käyneet vilkkaina ja tässä artikkelissa otetaankin katsaus viiteen kovimpaan siirtoon kuluvalta kesältä.

1. Matthew Tkachuk-Jonathan Huberdeau-vaihtokauppa

Kuluvan kesän ja viime vuosien suurin vaihtokauppa käytiin Florida Panthersin sekä Calgary Flamesin kesken. Vaihtokaupasta erityisen teki se, että molemmat isoimmista pelinappuloista Matthew Tkachuk ja Jonathan Huberdeau iskivät viime kaudella runkosarjassa yli sata tehopistettä. Calgaryyn siirtyvä Huberdeau teki viime kaudella Aleksander Barkovin rinnalla peräti 115 tehopistettä (30+85), mikä oikeutti sarjan pistepörssissä sijaan kolme. Huberdeau tulee olemaan tulevalla kaudella Calgaryn selvä ykköspyssy Johnny Gaudreaun ja Tkachukin poistuttua muualle.

Tkachuk tuo Floridaan fyysisyyttä, ilkeyttä ja ison tukun tehopisteitä. Tkachuk oli viime kaudella Calgaryn toiseksi tehokkain pelaaja ja sarjan pistepörssin kahdeksas tehopistein 42+62=104. Florida oli pudotuspeleissä erittäin pehmeä ja Tkachuk on oiva lääke tähän vaivaan.

2. Johnny Gaudreau, Columbus Blue Jackets

Columbus Blue Jacketsin suomalais-GM Jarmo Kekäläinen veti kesällä ison ässän hihasta hankkimalla viime kauden pistepörssin kakkosen mammuttimaisella sopimuksella. Gaudreau teki Calgary Flamesissa viime kaudella 82 otteluun tehopisteet 40+75=115. Hänen taitonsa Kekäläinen palkitsi seitsemänvuotisella sopimuksella, jonka kokonaisarvo on huimat 68 miljoonaa dollaria. Gaudreau tienaa Columbuksessa 9,75 miljoonaa dollaria per kausi. 

Taitopelaajan viime kausi oli huima ja hän on todistanut kuuluvansa sarjan tähtipelaajien joukkoon. Gaudreaun ja Patrik Laineen välistä yhteistyötä odotetaan Ohiossa sekä Suomessa suurella innolla.


Vain uusille asiakkaille.

Lisäjännitystä päivään?


3. Ottawa Senators, DeBrincat ja Giroux

Uutta nousua NHL:n huipulle tekevä Ottawa Senators on ollut yksi kesän aktiivisimmista seuroista. Seura teki kesällä hyökkäyspäähän kaksi kovaa hankintaa, Alex DeBrincatin sekä Claude Girouxin

34-vuotias Giroux tuo seuraan johtajuutta ja yli 1000 NHL-ottelun kokemuksen. Monivuotinen Philadelphia Flyersin kapteeni pelasi viime kevään Florida Panthersissa ja nyt kokeneella pelaajalla alkaa uusi aikakausi Kanadan pääkaupungissa. Giroux iski viime kaudella runkosarjaan 65 tehopistettä ja hänen taidoistaan tulee olemaan paljon iloa Ottawan faneille. 24-vuotias Alex DeBrincat tuli seuraan ison vaihtokaupan kautta. Maalipyssy oli viime kaudella Chicago Blackhawksin toiseksi tehokkain pelaaja tehopistein 41+37=78. DeBrincatin maalintekotaidot ovat poikkeukselliset ja hänen varaansa lasketaan Ottawassa erittäin paljon.

4. Nazem Kadri, Calgary Flames

Hallitsevan Stanley Cup -voittajan siirtosaaga jatkui aina elokuun puoleenväliin saakka. 31-vuotias Nazem Kadri allekirjoitti hiljattain Calgary Flamesin kanssa massiivisen seitsemänvuotisen sopimuksen, jonka kokonaisarvo on peräti 49 miljoonaa dollaria. Sopimuksesta voi olla montaa mieltä varsinkin vuosimäärän suhteen, mutta pelaajan taidot ovat puolestaan kiistattomat. Kadri kannatteli ajoittain viime kaudella Colorado Avalanchen joukkuetta yksin muiden supertähtien oltua loukkaantuneena. Koko kauden pistepörssin kärkipäässä viihtynyt hyökkääjä iski lopulta 71 otteluun komeat tehopisteet 28+59=87. 

Kadri täyttää joukkueessa Sean Monahanin, Gaudreaun ja Tkachukin jättämää aukkoa. Kadri saa olla nykyisessä joukkueessaan selvä ykköstähti yhdessä Huberdeaun kanssa. Calgarylta voidaan odottaa jälleen paljon näiden pelaajien johdolla.

5. Darcy Kuemper, Washington Capitals

Niin ikään hallitseva Stanley Cup -voittaja Darcy Kuemper vaihtoi Coloradon paidan Washington Capitalsin vastaavaan. Washingtonin heikkous viime kausina on ollut maalivahtipelaaminen ja Kuemperin hartioille isketään heti ensi syksystä alkaen paljon. Tähän maalivahti on toki tottunut niin Coloradossa kuin Arizona Coyotesissa. Kuemper sai viime kaudella paljon kritiikkiä, mutta tästä huolimatta maalivahdin palkintokaappia koristaa Stanley Cup -sormus. 

Viime kaudella Kuemperin torjuntaprosentti oli runkosarjassa 92,1 % ja pudotuspeleissä 90,2 %. Varsinkin runkosarjassa Kuemper on ollut yksi NHL:n luotettavimpia maalivahteja viimeisen kolmen kauden aikana.

Broidi


Vain uusille asiakkaille.

Lisäjännitystä päivään?


Muita aiheeseen liittyviä juttuja