Jääkiekko

NHL:n ennakkosuosikit juuri nyt

24.8.2022. Uuden NHL-kauden alkuun on aikaa enää reilu kuukausi! Kauden lähestyessä on aika ottaa ensimmäinen katsaus tulevan kauden suurimpiin ennakkosuosikkeihin.

Tulevan NHL-kauden suurimmat ennakkosuosikit

1. Colorado Avalanche

Hallitseva Stanley Cup -voittaja Colorado Avalanche on juuri nyt tulevan NHL-kauden suurin ennakkosuosikki. Colorado on heikentynyt kesän aikana, mutta joukkueen talentti kestää sen. Viime keväänä seuran mestaruuteen vieneet Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen, Cale Makar, Gabriel Landeskog ja Artturi Lehkonen jatkavat joukkueessa vuoden kokeneempina. Joukkueen potentiaali on selvästi sarjan suurin.

Joukkueen hyökkäys- ja maalivahtiosastot ovat heikentyneet kesän aikana, joka luo seuran ympärille jonkin verran kysymysmerkkejä. Andre Burakovsky sekä Nazem Kadri veivät pois tukun tehopisteitä ja maalilla pitäisi täyttää Darcy Kuemperin kokoinen aukko. Colorado oli viime kaudella paras joukkue hyökkäyssuuntaan ja sama meno tulee jatkumaan myös tulevalla kaudella.

2. Tampa Bay Lightning

Hyvin tasaisesta sarjasta toiseksi ennakkosuosikiksi on nostettava toinen finaalijoukkue Tampa Bay Lightning. Tampa Baylla on kunnossa jokainen osa-alue vahvasta maalivahdista ja puolustuksesta aina vaaralliseen hyökkäysosastoon saakka. Tampa on joutunut lujille viime vuosina, joten henkinen ja fyysinen jaksaminen on joukkueen suurin kysymysmerkki.

Tampa Bay löytää aina väylänsä voittoon heikoista hetkistään huolimatta. Seura on tunnettu siitä, että ns. tuntemattomat pelaajat nostavat itsensä joukkueessa tärkeäksi palaseksi. Näitä palasia tarvitaan myös tulevalla kaudella, sillä joukkueesta lähtivät kesän aikana Ondrej Palat sekä Ryan McDonagh. Terveenä pysyessään Tampa Bay on jälleen kova luu kelle tahansa.


Vain uusille asiakkaille.

Lisäjännitystä päivään?


3. Florida Panthers

Florida Panthersin viime kausi oli iso pettymys hyvin sujuneesta runkosarjasta huolimatta. Pudotuspeleissä viihdyttävä ja tehokas joukkue muuttui laumaksi lapasia. Tähän haluttiin tehdä kesällä muutos ja sen vuoksi pistepörssin kolmonen Jonathan Huberdeau vaihdettiin yhdessä MacKenzie Weegarin kanssa Calgary Flamesin hyökkääjään Matthew Tkachukiin. Tkachuk iski viime kaudella 82 otteluun komeat tehopisteet 42+62=104, joiden mukana joukkueeseen tulee iso määrä fyysisyyttä ja ilkeyttä.

Vaihtokaupan myötä Floridassa alkaa uusi aikakausi. Joukkueen tulee kasvaa runkosarjassa menestyvästä joukkueesta pudotuspeleissä menestyväksi joukkueeksi. Kapteeni Aleksander Barkovin johdolla Florida kuuluu Idän kovimpiin joukkueisiin. Suurimman kysymysmerkin seurasta ilmaan jättää puolustuksen pitävyys.

4. Carolina Hurricanes

Idän kolmas kova on monien suomalaisten Carolina Hurricanes. Viime kaudella Carolina oli runkosarjassa idän toinen, mutta tie tyssäsi pudotuspeleissä toisella kierroksella New York Rangersia vastaan. Nyt tämä nuori joukkue on yhden vuoden vanhempi sekä kokeneempi ja valmis voittamaan.

Carolina on hankkinut kesällä kokemusta nuoruuden keskelle. Max Pacioretty ja Brent Burns tuovat joukkueeseen ison määrän johtajuutta. Carolinan ehdoton vahvuus on tehokas hyökkäyspelaaminen. Joukkueen kaksi ensimmäistä ketjua ovat sarjan eliittiä Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen johdolla. Nuori joukkue on opetellut viime vuosina, mitä voittaminen on. Nyt heillä on potentiaalia sen isoimman lunastamiseen.

5. Edmonton Oilers

Edmonton on hilannut itsensä Läntisen konferenssin kärkikahinoihin Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin ansiosta. Tämä sarjan vaarallisin kaksikko iski viime kaudella runkosarjassa tehopisteet 99+134=233 ja pudotuspeleissä tehopisteet 17+48=65. Näillä hurjilla pistemäärillä epätasapainoisestakin joukkueesta saadaan aito mestarisuosikki.

Edmontonin suurin kehityskohde on ollut viime vuodet maalivahtipelaaminen. Mikko Koskinen ja Mike Smith eivät kyenneet joukkueessa parhaimpaansa, joten seuraan hankittiin kesällä Toronto Maple Leafsin maalivahti Jack Campbell. Campbell pelasi viime kaudella Torontossa kuumine ja kylmine vaiheineen yhteensä 49 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 91,4 %. Campbellin on onnistuttava täydellisesti, jotta McDavid ja Draisaitl saavat maaliensa lisäksi juhlia mestaruutta.

Broidi


Vain uusille asiakkaille.

Lisäjännitystä päivään?


Muita aiheeseen liittyviä juttuja