Jääkiekko

Top 5: kesän aikana eniten vahvistuneet NHL-seurat

29.8.2022. Uusi NHL-kausi lähestyy kovaa vauhtia ja onkin aika ottaa katsaus kesän aikana eniten vahvistuneisiin organisaatioihin.

1. Detroit Red Wings

Viime vuodet pohjilla rypenyt Detroit Red Wings alkaa näyttää vuosi vuodelta enemmän varteen otettavalta joukkueelta. Tästä seuran kannattajat saavat kiittää GM Steve Yzermania. Entisen huippupelaajan johdolla kestomenestyjä nousee väistämättä kohti kärkeä.

Kesällä Detroit on vahvistunut usealla huippupelaajalla ja nimekkäitä lähtijöitä ei ole. Hyökkäyspäähän tehopisteitä tuovat ylivoimaspesialisti David Perron, luotettava kahden suunnan sentteri Andrew Copp sekä maalipyssy Dominik Kubalik. Tämä kolmikko iski viime kaudella yhteensä 142 tehopistettä ja potentiaalia on tulevaisuudessa vielä kovempaankin pistemäärään. Joukkueen puolustukseen jämäkkyyttä tuo Ben Chiarot ja vastuumaalivahtina toimii jatkossa suomalainen Ville Husso. Edellä mainitut pelaajat tuovat entuudestaan nuoreen ja vielä kokemattomaan joukkueeseen paljon laatua. Detroit ei ennakkoon taistele vielä pudotuspelipaikoista, mutta tulevaisuus näyttää tästä huolimatta erittäin kirkkaalta.


Vain uusille asiakkaille.

Lisäjännitystä päivään?


2. Seattle Kraken

Viime kaudella debyyttinsä NHL:ssä tehneelle organisaatiolle tulokaskausi oli erittäin haastava. Kausi lähti heti ensimetreistä väärälle raiteelle ja kerätyt 60 sarjapistettä olivat lopulta koko sarjan kolmanneksi heikoin lukema. Seuran on tästä helppo parantaa ja tässä auttavat kesän uudet hankinnat.

Seattle saa ensinnäkin joukkueeseensa kaksi uniikkia talenttia, kun seuran omat varaukset Shane Wright ja Matthew Beniers aikanaan liittyvät mukaan. Viime kaudella Seattlen joukkue vuoti sekä hyökkäys- että puolustuspäähän. Seattle teki NHL:ssä viime kaudella neljänneksi vähiten maaleja keskimäärin 2,63 maalia iltaa kohden. Kesällä Seattlen joukkueeseen tuotiin kaksi oivaa hyökkääjää hallitseva Stanley Cup -voittaja Andre Burakovsky sekä maalipyssy Oliver Björkstrand. Tämä kaksikko iski viime kaudella runkosarjaan yhteensä 50 maalia ja 118 tehopistettä, joten on sanomattakin selvää, että nämä pelaajat vahvistavat suuresti verratten heikkoa hyökkäyskalustoa. Joukkueen kohdalla ei vielä puhuta pudotuspeleistä, mutta suunta on selvästi ylöspäin.

3. New Jersey Devils

New Jersey Devils on ollut jo vuosia sarjan välinputoajajoukkue, joka ei taistele pudotuspaikoista eikä paikasta sarjan pohjalla. Nuorten lupausten takia Devilsistä kohistaan paljon ja kesän aikana tehdyt vahvistukset tukevat tätä väitettä.

Devils joutui kesän aikana luopumaan Pavel Zachasta ja Ty Smithistä, mutta taas toiseen suuntaan joukkue sai loistavat korvaavat hyökkääjät Ondrej Palatin ja Erik Haulan, puolustaja John Marinon ja maalivahti Vitek Vanecekin. Palat ja Haula tuovat nuoreen joukkueeseen aimoannoksen kokemusta, kun taas Marino ja Vanecek hakevat suurta vastuuta ja uutta alkua lupaavalle NHL-uralleen. Palatista tulee olemaan seuralle paljon iloa, sillä hän iski Tampa Bayssa viime kaudella 49 tehopistettä runkosarjassa ja 21 tehopistettä pudotuspeleihin. Tasaisessa idässä Devils ei ole vielä pudotuspelijoukkue, mutta vahvistukset vievät tätä organisaatiota selvästi eteenpäin.

4. Ottawa Senators

Isoimmat siirtonsa kesällä teki kanadalaisseura Ottawa Senators. Ottawan uutta tulemista ollaan odotettu jo kauan ja vihdoin alkaa näyttää siltä, että matka pudotuspelijoukkueeksi alkaa olla valmis uusien vahvistusten myötä.

Ottawa luopui kesällä peräti seitsemästä pelaajasta ja useammasta varausvuorosta saadakseen riveihinsä hyökkääjät Alex DeBrincatin ja Claude Girouxin. 24-vuotiaasta DeBrincatista ollaan jo vuosia kohistu NHL:n yhtenä kuumimpana maalintekijälahjakkuutena. Viime kaudella DeBrincat iski vaisussa Chicago Blackhawksin joukkueessa 41 maalia ja 78 tehopistettä. 34-vuotias Claude Giroux puolestaan tuo joukkueeseen johtajuutta ja yli 1000 NHL-ottelun kokemuksen. Giroux on tähän nuoreen ja lupaavaan joukkueeseen oiva johtaja. Näillä palasilla Ottawa taistelee idässä tosissaan pudotuspelipaikasta yhdessä Toronton, Floridan, Tampa Bayn ja Bostonin kanssa.

5. Anaheim Ducks

Anaheimissa alkaa uusi aikakausi Ryan Getzlafin ripustettua hokkarit naulaan. Teemu Selänteen menestysvuosien aikainen Anaheim on täten lopullisesti historiaa ja uudet nuoret pelaajat ajavat seuraa kohti uutta menestyksen aikakautta.

Anaheim toi nuoreen joukkueeseensa kesän aikana kolme hyvää palasta John Klingbergin, Ryan Stromen sekä Frank Vatranon. Kiekollisesta puolustajasta Klingbergistä käytiin kova kamppailu usean NHL-seuran kesken, mutta lopulta Anaheim veti pisimmän korren. Strome ja Vatrano vaikuttivat viime kauden New York Rangersissa. Strome kuului joukkueensa kärkihyökkääjiin pyörittäen ylivoimaa yhdessä Mika Zibanejadin ja Artemi Panarinin kanssa. Vatrano on jäänyt kahdessa edellisessä seurassa Rangersissa ja Florida Panthersissa pieneen rooliin, mutta hän voi puhjeta Anaheimissa kukkaan suuremmassa roolissa. Tasaisessa Tyynenmeren divisioonassa Anaheim käy taistelua viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Broidi


Vain uusille asiakkaille.

Lisäjännitystä päivään?


Muita aiheeseen liittyviä juttuja