Jääkiekko

Top 5: kesän aikana eniten heikentyneet NHL-seurat

30.8.2022. Uuden NHL-kauden lähestyessä on aika ottaa katsaus viiteen kesän aikana eniten heikentyneeseen organisaatioon.

1. Florida Panthers

Florida Panthersin viime kausi oli iso pettymys hienosti sujuneesta runkosarjasta huolimatta. Runkosarjassa Florida oli kaikista seuroista paras ja se iski myös maaleja kaikista eniten. Pudotuspeleissä tästä koneesta kuitenkin muodostui lauma lapasia: joukkue putosi toisella kierroksella Tampa Baylle voitoin 4-0.

Florida on heikentynyt kesän aikana selvästi ison vaihtokaupan johdosta. Joukkue luopui pistepörssin kolmanneksi huimalla 115 tehopisteen potilla tulleesta Jonathan Huberdeausta sekä puolustuksen liideristä MacKenzie Weegarista. Vaihdossa seuraan saapui Matthew Tkachuk, joka tuo seuraan mukanaan fyysisyyttä, ilkeyttä ja 104 tehopisteen potin. Muut seuraan saapuneet pelaajat ovat rivimiehiä, joten on helppo sanoa Floridan heikentyneen viime kaudesta. Puolustusta lukuunottamatta joukkueen runko oli jo valmiiksi erittäin laadukas, joten pohjamutiin tämä seura ei kuitenkaan välittömästi vajoa. Viime kauden saavutusten toistaminen on vain nykyisellä kokoonpanolla huomattavasti vaikeampaa.


SUPERTARJOUS ILMAN KIERRÄTYSEHTOJA2. St. Louis Blues

Vuoden 2019 Stanley Cup -voittaja on heikentynyt kesän aikana selvästi. Viime kausi joukkueella päättyi pudotuspelien toisella kierroksella, jolloin vastaan asettui ylivoimainen Colorado Avalanche. Tuon pettymyksen jälkeen organisaatio hakee selvästi suuntaansa.

Bluesin pelaajaliikenne on ollut maltillista, mutta joukkuetta rasittavaa. Kaksi viime kauden profiilipelaajaa David Perron ja Ville Husso vaihtoivat maisemaa, jonka lisäksi takaisinpäin ei ole tullut ketään korvaavaa pelaajaa. Perron teki Bluesille viime kaudella pudotuspelit mukaan lukien 36 maalia ja 70 tehopistettä. Husso taas pelasi maalilla upeasti varastaen joukkueen ykkösmaalivahdin paikan mestaruusvuoden sankarilta Jordan Binningtonilta. Pudotuspeleissä Binnington otti paikkansa takaisin, joten häneen usko on löytynyt yhtäkkiä takaisin. Keskisessä divisioonassa kilpailu on erittäin kovaa ja kesän liikkeillä Blues jää auttamattomasti jälkeen Coloradoa, Minnesotaa ja Nashvillea vastaan.

3. Chicago Blackhawks

Chicago Blackhawks on lyönyt NHL-organisaationa hanskat tiskiin ja heidän ainoa mahdollinen pelastuksensa on tulevan kesän ykkösvarauksen Connor Bedardin naaraaminen. Seuralla ei ole tällä hetkellä mitään selvää suuntaa ja se näkyy kesän siirroissa.

Chicago luopui kesällä kaikesta arvokkaasta ja tankkaaminen kohti tulevaa NHL-draftia voi virallisesti alkaa. Alex DeBrincatin, Dylan Stromen, Dominik Kubalikin ja Kirby Dachin lähdön myötä seurasta on kesän aikana hävinnyt yhteensä 184 tehopistettä. Tämä katras on korvattu hyvin kyseenalaisella kolmikolla Andreas Athanasiou, Colin Blackwell ja Max Domi. Seuran toimet ovat johtaneet siihen, että joukkueen ja yksi koko sarjan suurimmista supertähdistä Patrick Kane haluaa jättää pitkäaikaisen joukkueensa. Kanen lähdettyä Chicago ponnahtaa tämän listan kärkeen heittämällä. Kaukana ovat ne ajat, kun Chicago nosti mestaruuspokaalia hartioillaan.

4. Colorado Avalanche

Hallitseva Stanley Cup -voittaja on heikentynyt kesän aikana jopa odotettua enemmän. Pelaajasiirtojen myötä maalivahtiosasto on kysymysmerkki ja mestaruuden uusiminen ei ole viime kevään dominoinnista huolimatta itsestäänselvyys.

Mestaruuden seuraan tuonut maalivahti Darcy Kuemper tosiaan vaihtoi Coloradon Washington Capitalsiin. Hänen tilalleen tolppien väliin tuotiin Alexandar Georgiev, joka ei ole ikinä toiminut missään seurassa ykkösmaalivahtina. Hän ja Pavel Francouz joutuvat kantamaan tulevalla kaudella erittäin suuren vastuun. Kenttäpelaajista eniten kirpaisee Andre Burakovskyn lähtö. Monikäyttöinen hyökkääjä teki Coloradossa hyvää tulosta ja hän oli viime keväänä iso osa mestaruusjoukkuetta. Coloradossa on kuitenkin talenttia yli tarpeiden, joten kesästä huolimatta seura lähtee tulevaan kauteen suurimpana mestarisuosikkina.

5. Calgary Flames

Calgary Flames rakensi itsestään viime kaudella aidon mestarikandidaatin. Tämä rakennus kaatui kauden jälkeen maan tasalle, kun Johnny Gaudreau ilmoitti jättävänsä seuran. Nyt Calgaryssa joudutaankin rakentamaan moni asia uudestaan.
Joukkueesta kesällä lähteneet supertähdet Gaudreau ja Matthew Tkachuk iskivät viime kaudella Calgarylle runkosarjassa yhteensä 219 tehopistettä. Kaksikko pelasi upeasti yhteen ja tulosta tuli illasta toiseen. Nyt tilalle ovat tulleet Jonathan Huberdeau ja Nazem Kadri. Heidänkin taitonsa ovat kiistattomat, mutta joukkueeseen totuttautuminen tulee viemään oman aikansa. Huberdeau ja Kadri iskivät viime kaudella yhteensä 202 tehopistettä, mutta heidän kemiastaan ei mitään todisteita Gaudreauta ja Tkachukia vastaan. Täten tuleva kausi menee kasvukivuissa, jotka saattavat viedä joukkueen pudotuspeleihin lännestä viimeisten joukkueiden joukossa.

Broidi


SUPERTARJOUS ILMAN KIERRÄTYSEHTOJAMuita aiheeseen liittyviä juttuja