Jääkiekko

Pelivihje: Buffalo Sabres – Tampa Bay Lightning 20.1.

20.1.2024. Buffalo tarvitsee ihmeitä noustakseen vielä mukaan pudotuspelitaisteluun. Tampan tilanne on huomattavasti parempi, vaikkei vanha mestari näytä enää entiseltään.

Buffalon kärjessä pettymyksiä

Buffalo Sabresin faneilla on ollut raskasta tälläkin kaudella. Buffalon hyvät hetket ovat olleet ohikiitäviä valon pilkahduksia kokonaisuudessaan harmaan kauden taivaalla. Viime kauden maalirummutteluista on palattu takaisin keskinkertaisuuteen ja sen alle.

Yksilötasolla olisi liioiteltua puhua kollektiivisesta taantumasta, mutta nimenomaan kriittisillä pelipaikoilla meno on ihan muuta kuin vuosi sitten. Dylan Cozens ja Tage Thompson jäävät kauaksi viime kauden pistesaldoistaan, ellei keväällä nähdä hurjaa ja tässä vaiheessa todennäköisesti turhaa loppukiriä. Kaksikosta Cozensilla on vieläpä lievä loukkaantuminen, mikä saattaa estää pelaamisen tässä pelissä.

Samaisella statuksella operoi Mattias Samuelsson, jonka arvo puolustavana puolustajana on erityisen suuri Buffalon kaltaiselle joukkueelle. Joukkueen paras maalintekijä Jeff Skinner on varmuudella sivussa, mikä tuo kotijoukkueen laukojille extrapainetta tässäkin pelissä.

Mestaruuksista maksetaan hintaa

Tampa Bay on ollut tämän kauden hankalimpia joukkueita analyytikolle. Viisi vuotta sitten minidynastia oli kukkeimmillaan ja oli päivänselvää, että Tampassa pelataan pudotuspelejä vuodesta toiseen taistellen joka kerta mestaruudesta. Nykyänärissä menestyksen hinta maksetaan viimeistään mestaruuden avainpelaajien sopimusten päättyessä. Sama on käynyt Tampalle, ja käytännössä joukkue on heikentynyt asteittain sitä mukaa, kun Stanley Cup -lisää ei ole haluttu maksaa voittajille.

Lightningin ainutlaatuisuus syntyy siitä, että tulosta tulee yhä, vaikka väki vanhenee. Kärki on edelleen julmetun kova ja varsinkin Nikita Kucherov näyttää jatkuvasti tekevän kentällä mitä huvittaa. Buffalon heikkoa puolustusta ja parhaimmillaankin keskinkertaista maalivahtipeliä vastaan Kucherovilla ja kumppaneilla pitäisi riittää tilaa juonien punomiseen.

Otetaan Tampaa vetoihin

Vilkkaan lauantaipäivän ensimmäisessä pelissä kerroinasetelma on tasaisempi kuin odotin. Vaikka Tampassa on monia epäkohtia lähtien ketjutasapainosta, on Lightningin parhaissa pelaajissa pideltävää jopa huippujoukkueelle. Buffalo on perustasoltaan jotain ihan muuta, eikä trendi liene muuttumassa ainakaan vielä tällä kaudella.

Vieraiden pelikohteista paras on varsinaisen peliajan voitto, josta ComeOn tarjoaa mukavan kertoimen 2,32. Oma rajakertoimeni on 2,15 ja etua on neljän yksikön verran.

Pelataan: Tampa Bay Lightning 1X2 @ 2.32
Panostaso: 4/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 3O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Lightningia
  4. Voitit tai hävisit, saat kolme 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 20.1.2024 klo 19.30
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja