Jääkiekko

Pelivihje: Calgary Flames – Toronto Maple Leafs 19.1.

17.1.2024. Flames on noussut alkuvuoden voittoputkellaan mukaan lännen pudotuspelitaisteluun. Leafs tarpoo neljän pelin tappiorännissä mutta on perustasoltaan kirkkaasti Flamesia edellä.

Mitä Flames tekee siirtotakarajalla?

Rankan syksyn jälkeen Calgary Flamesin kuntokäyrä on kääntynyt nosteeseen. Flames on hävinnyt tammikuussa vain kahdesti, ja tiistain voitto Arizonasta nosti Liekit jo kahden pisteen päähän pudotuspelisijoista.

Vielä kuukausi sitten ohivuodelta vaikuttanut kausi on pelastettu ja GM Craig Conroylla on suuria päätöksiä tehtävänään siirtotakarajalla. Elias Lindholm, Noah Hanifin ja Chris Tanev lukeutuvat markkinan halutuimpiin pelaajiin. Flames ei realistisesti taistele Stanley Cupista, joten valtaosa UFA-statuksen pelaajista poistunee Calgarysta sopivaa korvausta vastaan. Samalla Flamesin prospektiosasto on heikko, joten ihan palasiksi kokoonpanoa ei voi räjäyttää.

Keskinkertaisuus on leimannut otteita tällä kaudella. Joukkue on todella huono ainoastaan ylivoimalla (10,1 %), mutta toisaalta kiistattomat vahvuudet loistavat myös poissaolollaan. Sairastelun vuoksi viime pelin missannut Jonathan Huberdeau on reilun kymmenen miljoonan lapullaan ja puolen pinnan pistetahdillaan yksi ongelmien ilmentymistä. Alkukaudesta pettänyt Jacob Markström alkoi juuri saada peliään kasaan, kunnes loukkaantuminen pakotti ruotsalaisvahdin sivuun. Torontoa vastaan maalilla nähdään joko Dan Vladar tai AHL:stä nostettu Dustin Wolf, jotka ovat molemmat heikennyksiä Markströmiin verrattuna.

Big Four kannattelee Torontoa

Leafs saapuu Calgaryyn neljän pelin tappioputkessa hävittyään tiistaina Oilersille. Toronto ei ole esittänyt toistaiseksi mitään ihmeellistä, mutta sadan pinnan tahdissa Leafs on kaikesta huolimatta.

Hyökkäyksen Big Four on jälleen kannatellut joukkuetta. William Nylander, Auston Matthews, Mitch Marner ja John Tavares ovat tehneet yhteensä 85 maalia, mikä on lähes 60 prosenttia Leafsin saldosta. Nylanderin jatkosopimuksen jälkeen näihin neljään pelaajaan uppoaa ensi kaudella yli puolet palkkakatosta. Samasta syystä GM Brad Trelivingin kädet ovat suhteellisen kireässä solmussa trade deadlinella. Maalissa häämöttävä pokaali himottaa, mutta stäkissä on ohuesti pelimerkkejä muuvien tekemiseen.

Leafsin ainainen murheenaihe eli maalivahtipeli on tänäkin keväänä keskeinen spekuloinnin aihe. Ilja Samsonov pelasi syksyllä niin huonosti, että menetti paikkansa ainakin väliaikaisesti Martin Jonesille. AHL:stä nostamisen jälkeen Jones on torjunut kiekkoja 92,2 prosentin tehokkuudella Leafs-paita yllään. Otantaa on kuitenkin vain 15 ottelua, ja pidemmällä otannalla Jones on enintään keskinkertainen kakkosvahti.

Toronto suosikki myös vieraissa

Calgaryn poissaoloista ei ole varmaa tietoa, joten aikaisessa vaiheessa kannattaa tehdä vain maltillisia korjauksia raaka-arvioon. Torontolla ei ole suorituskykyyn vaikuttavia poissaoloja. Leafs on hyvin etupainotteisesti rakennettu joukkue, jonka kärkipelaajat tuovat ratkaisevat edut keskikastia vastaan. Flames kuuluu tuohon laajaan ryhmään ja jää kotonaankin ottelussa altavastaajaksi.

Saan Toronton varsinaisen peliajan voitolle 45 prosentin todennäköisyyden. ComeOn näkee ottelun suosikin toisin päin tarjoten Toronton regulle kerrointa 2,43. Leafsin kyytiin kelpaa lähteä neljällä yksiköllä, joka tuo sopivan tasapainon riskin ja potentiaalisen tuoton välillä.

Pelataan: Toronto Maple Leafs 1X2 @ 2.43
Panostaso: 4/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 3O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Torontoa
  4. Voitit tai hävisit, saat kolme 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!

Ottelu pelataan 19.1.2024 klo 4.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja