Jalkapallo

HJK avaa Eurooppa-liigan kotiottelulla Betisiä vastaan

7.9.2022. Veikkausliigan kärkipaikalle maanantaina noussut HJK saa torstai-iltana Helsingissä todella kovan haasteen, kun espanjalainen huippuseura Real Betis saapuu Bolt Arenalle. Lue ennakko alta ja nappaa kolmenkympin ilmaisveto!

Pelaa kymppi, saat 3O euron ilmaisvedon

  1. Avaa pelitili Tebwinille
  2. Talleta 1O euroa talletuskoodilla SB30
  3. Lyö 1O euron veto Eurooppa-liigaan (minimikerroin 1.5O)
  4. Saat 3O euron ilmaisvedon!

Ennakko: HJK – Betis

HJK:n ja Betisin pelaajabudjettia tarkastellessa herää ajatus, että tasaisen ottelun kannalta voisi tehdä uudet jaot. Viime kaudella Copa del Reyn voittanut Espanjan liigassa viidenneksi sijoittunut Real Betis on La Ligan sarjataulukossa tällä hetkellä neljäntenä. Se on voittanut kauden neljästä ottelustaan kolme. Viime lauantaina Betis kamppaili tasapäisesti Real Madridia vastaan Santiago Bernabeulla, mutta hävisi niukasti maalein 1-2.

Real Betisissa pelaa Espanjan, Argentiinan, Meksikon, Chilen ja Portugalin maajoukkuepelaajia. HJK ei kuitenkaan maajoukkuepelaajien määrässä paljoa kalpene, sillä joukkue vilisee sekä entisiä että nykyisiä Huuhkajapelaajia.

HJK-kapteeni Miro Tenhon mukaan tunnelma joukkueen sisällä on innostunut ja positiivisen odottava.

– Aika iloisia jätkiä, tämä on monille yksi uran isoimpia pelejä. Se näkyy positiivisena. Meillä alkavat myös olla melkein kaikki pelaajat kunnossa ja innolla odotetaan torstaita, Tenho sanoi.

Kapteenin mukaan myös nälkää riittää. Vuosi sitten europelit päättyivät Konferenssiliigan lohkovaiheeseen, eikä HJK silloin aivan parhaimpaansa pystynyt.

– Varmasti jokaiselle jäi viime vuonna vähän hampaankoloon lohkovaiheesta. Nyt on uusi kausi, olemme vuotta kokeneempia ja samalla tietysti myös vastustajien taso on vielä kovempi. Nämä ovat kuitenkin pelejä, joita odotetaan innolla, mutta emme olleet tulleet vain osallistumaan, vaan haluamme myös haastaa tällaisetkin vastustajat, Tenho viittasi Betisiin.

Myöskään HJK:n hyvävireistä Santeri Hostikkaa ei Betis-haaste jännitä.

– Noi kuusi Eurooppa-liigan peliä ovat mageita pelejä. Meillä ei ole mitään hävittävää niissä. Mennään niihin vaan nauttimaan. Pyritään pelaamaan mahdollisimman hyvää futista ja nauttimaan niistä peleistä, Hostikka sanoi maanantaina Stadin derbyn jälkeen.

Real Betisin pelaajabudjetti on noin 49 miljoonaa ja HJK:n 2 miljoonaa. Ero on järkyttävän suuri.

Hostikkaa moinen ero vain innostaa.

– Pystyy hyvällä itseluottamuksella ja paineitta pelaamaan. On se kiva pelata noin isoja pelejä, joita harvoin tulee HJK:lle. On hyvä lähteä noihin peleihin.

HJK:lle kotikentän tekonurmesta saattaa olla etuakin. Esimerkiksi saksalainen huippuseura Schalke hävisi HJK:lle Töölössä 2011 europelikarsinnassa.

– Se on pieni etu. Ei kuitenkaan mikään pakkaskeli ole vielä. Kyllä se varmaan pienen edun tuo, kun ne eivät ole tottuneet pelaamaan tekiksellä, arvioi Hostikka.

Broidi


Pelaa kymppi, saat 3O euron ilmaisvedon

  1. Avaa pelitili Tebwinille
  2. Talleta 1O euroa talletuskoodilla SB30
  3. Lyö 1O euron veto Eurooppa-liigaan (minimikerroin 1.5O)
  4. Saat 3O euron ilmaisvedon!

Muita aiheeseen liittyviä juttuja