Jääkiekko

Top 5: Liigan kovimmat pelaajahankinnat

19.9.2022. Uusi Liiga-kausi on käynnissä! KHL-pelaajien vapauduttua kesän kilpavarustelu seurojen välillä on ollut poikkeuksellisen kovaa. Tässä artikkelissa otamme katsauksen viiteen kesän kovimpaan hankintaan.

1. Jori Lehterä, Tappara

Kesäkuun puolessa välissä Tappara “räjäytti pankin” tuomalla Jori Lehterän kotiin 12 vuoden tauon jälkeen. Taituri on pelannut viimeiset kolme kautta KHL:ssä, mutta pitkään ulkomaan reissuun mahtuu myös viisi NHL-kautta vuosina 2014–19. Lehterä on pelannut urallaan 307 NHL-ottelua tehopistein 34+77=111 ja 315 KHL-ottelua tehopistein 89+177=266. 

Lehterä nähtiin Liigassa ja Tapparassa edellisen kerran kaudella 2009–10. Kyseisellä kaudella hyökkääjä valittiin sarjan parhaaksi pelaajaksi pistepörssin voittajana tehopistein 19+50=69. Ikää Lehterällä on jo 34, mutta hänen uskomattomat pelintekijän taidot ovat edelleen ylivertaiset kotimaiseen Liigaan.

2. Sami Niku, JYP

Tuuhealla takatukalla varustettu Sami Niku palaa kasvattajaseuraansa JYPiin viiden vuoden tauon jälkeen. Niku haki viisi vuotta läpimurtoaan NHL:ään, mutta tie ei koskaan kunnolla auennut Winnipeg Jetsin ja Montreal Canadiensin joukkueissa. Pohjois-Amerikassa puolustaja pelasi yhteensä 67 NHL-ottelua tehopistein 2+14=16 ja 150 AHL-ottelua tehopistein 24+69=93. Kaudella 2017–18 Niku valittiin AHL:n parhaaksi puolustajaksi tehopisteillä 16+38=54.

Niku pelasi JYPissä edellisen kerran kaudella 2016–17. Kyseisellä läpimurtokaudella puolustaja iski 59 otteluun tehopisteet 5+22=27.

3. Joonas Kemppainen, Kärpät

Joonas Kemppainen on niin ikään yksi Liigaan saapuneista nimekkäistä paluumuuttajista. Kokenut keskushyökkääjä vahvistaa Kärppiä jälleen seitsemän vuoden tauon jälkeen. Kemppainen on pelannut viimeiset kuusi kautta KHL:ssä ja mukaan mahtuu myös yksi kausi NHL:ssä vuosina 2015-16. Kemppaisen 324 KHL-ottelun ja 464 Liiga-ottelun kokemus tulee olemaan Kärppien uudelle nousulle iso apu.

Kemppainen lähti Kärpistä mestaruuskauden 2014–15 jälkeen. Kyseisellä kaudella hyökkääjä voitti pudotuspelien pistepörssin iskemällä 19 otteluun huimat 24 tehopistettä. Kemppainen on avannut harjoituskauden räväkästi kolmella tehdyllä maalilla kolmeen pelattuun otteluun.

4. Valtteri Kemiläinen

Valtteri Kemiläinen palaa Tapparaan ja Liigaan yhden ulkomailla vietetyn kauden jälkeen. Puolustaja aloitti viime kauden KHL-seura Vitjaz Podolskissa, mutta keväällä hänen seurakseen vaihtui ruotsalainen Rögle. Kemiläinen voitti viime kaudella Leijonissa olympiakultaa ja Röglessä CHL:n mestaruuden.

Kemiläinen edusti Tapparaa viisi kautta peräkkäin vuosina 2016-21. Kevään 2017 Suomen mestari on pelannut Tapparassa yhteensä 253 runkosarjaottelua tehopistein 37+104=141. Kemiläinen jätti Liigan yhtenä sarjan parhaista puolustajista. Tämän paikan hän ottaa tulevalla kaudella takaisin.

5. Juuso Hietanen, HPK

Erittäin kokenut Suomen A-maajoukkueen monivuotinen luottoratsu Juuso Hietanen toimii tulevalla kaudella HPK:n kapteenina. HPK:n oma kasvatti lähti maailmalle syksyllä 2007 ja nyt 15 vuoden tauon jälkeen hän on jälleen osa hämeenlinnalaisjoukkuetta. Hietanen saapuu Liigaan hallitsevana olympiavoittajana ja maailmanmestarina.

37-vuotias puolustaja tuo HPK:n joukkueeseen arvokkaan määrän kokemusta ja johtajuutta. Hietanen on pelannut urallaan muun muassa 541 KHL-ottelua, 218 SHL-ottelua, kolmet olympialaiset sekä kahdeksat MM-kisat.

Broidi


SUPERTARJOUS ILMAN KIERRÄTYSEHTOJAMuita aiheeseen liittyviä juttuja