Jääkiekko

Pelivihje: St. Louis Blues – Florida Panthers 10.1.

9.1.2024. Panthers on noussut voittoputkellaan itäisen konferenssin kärkikahinoihin. Voittoletkun pidentämiseen on hyvät mahdollisuudet enintään keskinkertaista Bluesia vastaan.

Tilastot ennakoivat pudotusta

Runkosarjan puolivälin lähestyessä St. Louis Blues pyristelee yhä mukana lännen pudotuspelikamppailussa. Kauden ennakko-odotuksiin nähden nykytilanne on positiivinen. Harva odotti mitäänsanomattomalta joukkueelta ihmeitä kauden alussa. Edelleen todennäköisimmässä skenaariossa Blues jää juuri huonoimpaan positioon eli niukasti pudotuspelien ulkopuolelle.

Blues on ratsastanut lähinnä laadukkaalla maalivahtipelillä nykyiseen asemaansa. Jordan Binnington ja Joel Hofer ovat muodostaneet toimivan tandemin, joka on tuonut keskimäärin yli 0,2 maalin etua maaliodottamaan peilaten. Yksi sarjan vähiten hehkutetuista ykkösketjuista on niin ikään ollut tehokas Robert Thomasin (38 ott. 16+25) johdolla.

Joukkuetilastot kertovat totuuden siitä, mitä Bluesin otteluissa keskimäärin tapahtuu. Blues on tasaviisikoin yksi sarjan huonoimmista joukkueista xG-lukemalla 45,36 %. Kerätyn maaliodottaman osuus kaikissa pelitilanteissa on sekin heikko 47,81 %. Tässäkin pelissä painopiste asettunee kotijoukkueen päähän. Puolustuksessa keskeistä kiekollista roolia pelaava Justin Faulk on loukkaantuneena, mikä hankaloittaa hyökkäysten käynnistämistä entisestään.  

Panthers jyrää idässä

Florida Panthers on juuri nyt yksi NHL:n kuumimmista joukkueista. Panthers tulee St. Louisiin seitsemän ottelun voittoletkussa. Putken aikana Florida on niitannut vuorotellen muun muassa Rangersin, Vegasin kahdesti ja viimeisimpänä Coloradon lauantain kierroksella. Itäistä konferenssia johtava Boston on enää kolmen pisteen päässä.

Panthers on noussut viimeisen kalenterivuoden aikana yhdeksi sarjan kärkijoukkueista. Maaliodottamassa tilastot ovat eliittiä niin tasaviisikoin (54,80 %) kuin kaikissa pelitilanteissa (56,83 %). Edes näin selvä pelillinen hallinta ei olisi välttämätöntä tälle joukkueelle. Uudelleen pelinsä löytänyt Sergei Bobrovski tuo etua maalilla, ja hyökkäyksessä on sopiva sekoitus yksilötaitoa ja järkevästi pelaavia puolustavampia hyökkääjiä.

Panthersin pelit ovat olleet 5,6 maalin keskiarvolla sarjan vähämaalisimpia tällä kaudella. Overivaihde löytyy silti pakista, eivätkä runsasmaaliset tulokset ole koskaan jättiyllätyksiä tällä hyökkäysmateriaalilla. Tällä kaudella päähuomion on varastanut Sam Reinhart, joka on maalipörssin jaetulla kakkossijalla 28 maalillaan. Reinhart on enää viiden maalin päässä kahden vuoden takaisesta ennätyksestään.

Floridaa ja overia lapulle

Sarjataulukko antaa hieman vääristyneen kuvan joukkueiden voimasuhteista. Bluesilla on ollut onnea matkassa nykyisessä sijoituksessaan, enkä itse näe Nuotteja mitenkään pudotuspeleihin etenevänä joukkueena. Florida puolestaan on perustasoltaan sarjan top 5 -joukkue ja vieläpä huippuvireessä. Panthers vie pelin jo varsinaisella peliajalla noin 54 prosentin todennäköisyydellä. ComeOn tarjoaa kohteelle kertoimen 1,93, mikä riittää parin yksikön sijoitukseen.

Toinen samansuuruinen veto isketään overille jatkoajan ja rankkarit sisältävällä 6,5 maalin linjalla. Tämäkin kohde osuu lähes 54 prosenttia ajasta, joten kerroin 1,95 ylittää pelattavuuden rajan riittävällä marginaalilla.

Pelataan: Florida Panthers 1X2 @ 1.93
Panostaso: 2/10

Pelataan: Yli 6.5 (sis. jatkoaika ja rankkarit) @ 1.95
Panostaso: 2/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 2O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Floridaa
  4. Voitit tai hävisit, saat kaksi 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 10.1.2024 klo 3.00
Kertoimet ovat artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattavat muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja