Jääkiekko

Pelivihje: Boston Bruins – New York Islanders 10.11.

8.11.2023. Islanders ansaitsee kertoimiaan enemmän arvostusta Bostonin vieraana.

Bostonilla mykistävä alku

Bostonissa on pitkälti jatkettu siitä, mihin viime kauden ennätyksellisessä runkosarjassa jäätiin. Kesän megaluokan menetykset eivät ole näkyneet lainkaan pistekertymässä, mikä on ollut melkoinen yllätys analyytikon silmin katsottuna. Bruins johtaa itäistä konferenssia huimalla 21 pisteen saldolla 12 ottelun jälkeen.

Pintaraapaisun alla Boston ei näyttäydy aivan niin ylivoimaisena kuin sarjataulukko antaa ymmärtää. Reilun 52 prosentin osuus maaliodottamasta on perushyvää tasoa, mutta ei mitenkään jatkuvaa ylikävelyä. Bruinsin kohdalla on toki hyvä muistaa, että laatujoukkueen kuuluukin suorittaa hieman maaliodottamaansa paremmin muutamien huippuyksilöiden ansiosta.

Yksi käänteentekevistä pelaajista on sivussa Charlie McAvoyn kärsiessä viimeistä peliään neljän ottelun pelikiellosta. Puolustuksesta puuttuu myös Matt Grzelcyk ja mahdollisesti Derek Forbort. Tilanne on siis tavallista otollisempi vieraille laatupaikoille murtautumiseen.

Keskikastin Islanders

New York Islanders menetti tiistain kierroksella johtoaseman Minnesotaa vastaan taipuen lopulta suoraan varsinaisella peliajalla. Tappiossa oli jotain myönteistäkin, sillä Adam Pelech palasi puolustusvahvuuteen ja kysymysmerkiksi laskettu Scott Mayfield oli myös kokoonpanossa. Sen sijaan Bo Horvat suljettiin viime hetkillä pois pelaavasta kokoonpanosta. Ykkössentteri lienee pelikunnossa tässä ottelussa.

Islanders on monin tavoin keskinkertaisuuden perikuva. Saareilijoilla on kuitenkin muutama täsmäase, joilla horjuttaa isompiaan. Horvat ja erityisesti Brock Nelson ovat vaarallisia laukojia, jotka eivät tarvitse tukkukaupalla paikkoja maalatakseen. Samalla maalivahtipeli on enemmän kuin kunnossa luotettavan venäläistandemin ansiosta. Tiistaina levännyt ykkösmaalivahti Ilja Sorokin on oletuksena pelivuorossa Bostonia vastaan.

Haetaan yllätystä Saarelle

Bostonin poissaolot muuttavat asetelmaa siten, että Islanders on ottelussa pisteillä noin 50 prosentin todennäköisyydellä. Pistesuorituksesta irtoaa kertoimeksi 2,16, mikä sopii hienosti osuvuutta arvostaville vedonlyöjille.

Varsinaiseksi vihjeeksi nostetaan ComeOnilla oleva suoran vierasvoiton kerroin 3,99. Perinteisen 1X2-vedon merkkiä 2 odotellaan tupaan vähän alle kolme kertaa kymmenestä. Etua on selvästi, mikä kannattaa huomioida kertoimen kokoon nähden rohkeana panoksena.

Pelataan: New York Islanders 1X2 @ 3.99
Panostaso: 4/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 3O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Islandersin voittoa
  4. Voitit tai hävisit, saat kolme 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!

Ottelu pelataan 10.11.2023 klo 2.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja