Jääkiekko

Pelivihje: Florida Panthers – Carolina Hurricanes 11.11.

9.11.2023. Potentiaaliltaan erittäin viihdyttävään peliin lähdetään kahden vedon patteristolla.

Panthers raapii pisteitä kunnioitettavasti

Florida Panthersin alkukauteen on mahtunut useita vastoinkäymisiä. Viime kevään finaalipaikasta maksetaan yhä hintaa Brandon Montourin ja Aaron Ekbladin puuttuessa puolustuksesta. Hyökkääjä Sam Bennett pääsi jo takaisin kaukaloon vain loukkaantuakseen uudestaan heti paluuottelussaan. Yhtään peliä ei ole pelattu parhaalla kokoonpanolla eikä pelatakaan vielä aikoihin.

Kaikesta huolimatta Panthers on kunnioitettavasti divisioonansa kolmospaikalla tilastolla 7-4-1. Kaikkien pelitilanteiden maaliodottaman (noin 55 %) perusteella Panthers on ollut jopa sarjan top 5 -joukkue. Runsasmaalisen joukkueen profiili on yhä tallessa, sillä Floridan peleissä on yhteensä luotu odottamaa noin 6,4 maalia per ottelu. Paikkojen viimeistely on ontunut, minkä vuoksi vähämaalisia tuloksia on nähty odotettua enemmän.

Taattua tekemistä Canesilla

Carolinalta odotetaan paljon tällä kaudella. Syvyyttä riittää joka pelipaikalla ja ikärakenne on menestyksen kannalta optimaalinen.

Canesin identiteetti on kristallinkirkas ja rakentuu kiekonhallinnan varaan. Tämä näkyy vuodesta toiseen vahvoina xG-lukemina. Runkosarjan ensimmäisen kuukauden jälkeen Canes on tutusti kuuden parhaan joukossa niin 5vs.5-maaliodottamassa kuin kaikki tilanteet huomioivassa xG:ssä. Jo viisi pelaajaa on ylittänyt kymmenen pisteen rajan, eikä tuo ryhmä sisällä 8 maalia tehnyttä Teuvo Teräväistä.

Floridaan ei päästä aivan parhaasta mahdollisesta kokoonpanotilanteesta. Brett Pesce on yhä sivussa, joskin luottopakki on jo palannut harjoituksiin kontaktikiellon kera. Korvaaja Jalen Chatfield on luultavasti NHL:n paras säännöllisesti poppareilla istuva puolustaja, joten Carolinalla ei ole hätää. Frederik Andersenin loukkaantuminen tarkoittanee starttia Antti Raannalle, joka on ollut tämän kauden otannalla jopa selvästi tanskalaista varmempi valinta maaliin.

Runsasmaalinen vierasvoitto tilaukseen

Floridan peleissä on aina tiettyä repeämispotentiaalia, vaikka syksyllä onkin nähty vähämaalisia tuloksia. Näin nopeasti ei ole vielä syytä tehdä rajuja muutoksia pidemmän otannan dataan ja havaintoihin perustuviin näkemyksiin. Runsasmaalisuudelle saadaan vetoa varsinaisen peliajan linjalla 6,5 maalia, jonka ylittymiselle ComeOn antaa kertoimeksi 2,22. Overilla päästään lunastamaan keskimäärin lähes joka toinen kerta.

Joukkuepuolella otetaan kantaa Carolinan puolesta suoran vierasvoiton kertoimella 2,48. Tämäkin on selvä pelivalinta rajakerrointa 2,20 vastaan. Molempiin vetoihin suositeltava panos on neljä yksikköä.

Pelataan: Carolina Hurricanes 1X2 @ 2.48
Panostaso: 4/10

Pelataan: Yli 6.5 (60 min.) @ 2.22
Panostaso: 4/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 3O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Carolinan voittoa
  4. Voitit tai hävisit, saat kolme 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!

Ottelu pelataan 11.11.2023 klo 2.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja