Koripallo

Susijengi kohtaa tiistaina puolivälierissä Espanjan

12.9.2022. Susijengi voitti sunnuntaina upeasti Kroatian. Joukkueen matka EM-kisoissa jatkuu tiistaina puolivälierissä kivenkovaa Espanjaa vastaan. Saako Suomen hieno turnaus jatkoa tiistaina? Lue ennakko ja nappaa huipputarjous!

Pelaa kymppi, saat 3O euron ilmaisvedon

  1. Avaa pelitili Tebwinille
  2. Talleta 1O euroa talletuskoodilla SB30
  3. Lyö 1O euron veto EM-kisoihin (minimikerroin 1.5O)
  4. Saat 3O euron ilmaisvedon!

Ilmaisvedon voitoilla on vain 1x kierrätysvaatimus.


Ennakko: Espanja-Suomi

Suomi voitti sunnuntaina Kroatian pistein 94-86 selvittäen tiensä historian ensimmäistä kertaa puolivälieriin EM-tasolla. Historiallisesta voitosta päällimmäisenä jäi mieleen Lauri Markkasen uskomattomat suoritukset. Markkanen kirjasi voitossa itselleen 43 pistettä, joka on Suomen koripallomaajoukkueen ennätys kaikki viralliset ottelut mukaan lukien. Markkanen upotti ottelussa pelitilanneheittonsa 66-prosenttisesti. NBA-tähden esitys oli kautta aikojen ylivoimaisin suomalaiselta kaikki lajit huomioiden. Jyväskyläläisen kohdalla jopa Espanja ei tunnu liian isolta haasteelta.

Tiistaina Susijengiltä vaaditaan jälleen nähdyn kaltaista vahvaa joukkuepelaamista. Suomi on ollut todella viileä tiukoissa paikoissa ja vahvat yksilöt tuovat omilla suorituksillaan menestystä. Esimerkiksi Kroatiaa vastaan Markkasta tukivat upeasti Sasu Salin 17 pisteellä ja Edon Maxhuni 16 pisteellä. 

Susijengille vastaan asettuu lähes pahin mahdollinen vastustaja Espanja. Espanja on FIBA:n maailmanrankingissä toisena Yhdysvaltojen jälkeen. Euroopan kestomenestyjä eteni välieriin lauantaina mielettömän trillerin jälkeen Liettuaa vastaan. Kyseinen ottelu eteni aina jatkoajalle saakka ja päättyi Espanjan voittoon pistein 102-94. Espanja voitti alkulohkovaiheessa oman lohkonsa ja kisoissa maa on voittanut kuudesta ottelustaan viisi. 

Susijengi on kohdannut Espanjan historiansa aikana vain kahdesti. Viimeisimmässä kohtaamisessa vuonna 2013 Suomi jäi pahasti Espanjan jalkoihin pistein 82-56. Espanjan tasoisen vastustajan Suomi on kohdannut näissä kisoissa kertaalleen. Siitä Serbia-ottelusta Susijengin tulee ottaa opikseen, sillä tappio tuli alkulohkossa peräti 30 pisteen erotuksella pistein 100-70.

Kaikki muu paitsi Espanjan voitto on tiistain ottelusta jymy-yllätys. Susijengi on tehnyt sensaatioita aikaisemminkin, mutta nyt vastus löytyy aivan maailman korkeimmalta huipulta. Berliinin illassa puolustuspelaamisen tulee olla virheetöntä ja toivottavasti Suomen kannattajat pitävät kovaa meteliä tukeakseen omiaan.

Tiistain kiihkeä kamppailu on nähtävissä Yleltä ja V Sportilta kello 18.15 alkaen.


Pelaa kymppi, saat 3O euron ilmaisvedon

  1. Avaa pelitili Tebwinille
  2. Talleta 1O euroa talletuskoodilla SB30
  3. Lyö 1O euron veto EM-kisoihin (minimikerroin 1.5O)
  4. Saat 3O euron ilmaisvedon!

Ilmaisvedon voitoilla on vain 1x kierrätysvaatimus.


Muita aiheeseen liittyviä juttuja