Jääkiekko

Top 5: Suomalaisten NHL-maalit kaudella 2021-22

7.9.2022. Uusi NHL-kausi lähestyy, joten on aika fiilistellä hienoja maaleja. Tässä artikkelissa otetaankin katsaus viime kauden viiteen upeimpaan suomalaispelaajan tekemään maaliin.

1. Aleksander Barkov, Carolina-Florida

Viime kauden upeimmasta suomalaisen tekemästä NHL-maalista vastasi Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov. Maalissa Barkov saa syötön keskialueella, jonka jälkeen Carolina-puolustaja Brady Skjei jää pahasti Barkovin jalkoihin. Todella kaunis yksilösuoritus, joka ei jätä ketään kylmäksi.

2. Patrik Laine, Columbus-New Jersey

Todella kauniista yksilösuorituksesta vastasi viime kaudella myös maalitykki Patrik Laine. Laine saa kiekon haltuunsa keskialueella, jonka jälkeen hän lähtee haastaamaan kahden New Jerseyn pelaajan välistä. Laineen harhautus on erittäin kaunis ja puolustaja Damon Severson jää tilanteessa pahasti toiseksi.


5O ILMAISKIERROSTA 1x KIERRÄTYKSELLÄ



3. Aleksander Barkov, Dallas-Florida

Kippari pääsee tällä listaukselle myös toisella vahvalla yksilösuorituksella Dallasia vastaan. Maalia edeltää Floridan kiekonriisto, jonka jälkeen Barkov on hyökkäysalueella toista suomalaista Miro Heiskasta vastaan. Barkov neppaa kiekon Heiskasen ulottumattomiin ja suojaa isolla ja ulottuvalla kropallaan kiekon ohi maalivahdin.

4. Roope Hintz, Dallas-Seattle

Tuulennopea Roope Hintz nousee tälle listalle upealla osumalla Seattlea vastaan. Maalia edeltävässä tilanteessa suomalainen on jo lähellä maalintekoa, mutta Seattlen puolustajat pysäyttävät hyökkääjän kyseenalaisin keinoin. Tästä sisuuntuneena Hintz vie jälkimmäisen tilanteen maaliin nopeuden ja taidon uljaalla yhdistelmällä.

5. Miro Heiskanen, Dallas-Calgary

Listan täydentää toinen Dallas Starsin suomalaispelaaja Miro Heiskanen. Dallas kohtasi kevään pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Calgary Flamesin. Kuudennessa kohtaamisessa Heiskanen vie Dallasin 3-2-johtoon. Maalissa yhdistyvät Heiskanen pelinlukutaito ja upea liike kiekon kanssa.

Broidi


5O ILMAISKIERROSTA 1x KIERRÄTYKSELLÄ



Muita aiheeseen liittyviä juttuja