Jalkapallo

Suomi päättää Nations Leaguen Montenegrossa

25.9.2022. Huuhkajat pelaa Kansojen liigan viimeisen ottelunsa maanantaina. Montenegroa vastaan käytävässä B-liigan kamppailussa on panoksena lohkon kakkospaikka. Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous matseihin!


Ennakko: Montenegro – Suomi

Bosnia ja Hertsegovina varmisti B-liigassa lohkovoiton perjantaina 1-0-voitolla Montenegrosta. Lohkon toisesta sijasta kamppailun käyvät vielä Montenegro ja Suomi. Montenegro on perjantain jälkeen lohkossa toisena seitsemällä pisteellä. Suomi vaanii kolmantena kahden pisteen päässä. Romania on lohkossa putoajan paikalla neljällä pisteellä.

Suomen kannalta voitto olisi elintärkeä, sillä se välttäisi joukkueen tippumisen C-liigaan. Lisäksi lohkon toisesta sijasta voi tulevaisuudessa olla hyötyä EM-jatkokarsintoja silmällä pitäen.

Huuhkajat pelasi perjantaina kolmannen peräkkäisen ottelun ilman voittoa. Kahden peräkkäisen tappion jälkeen Suomi jäi kotona tasapeliin Romaniaa vastaan. Ensimmäisen puoliajan jälkeen Huuhkajat johti ottelua lukemin 1-0 Teemu Pukin tekemällä osumalla. Suomen aloitus toiselle puoliajalle oli heikko ja Romania nousi tasoihin 52. minuutilla. Huuhkajat sai ottelusta otteen takaisin itselleen onnistuneiden vaihtojen avulla, mutta maalintekopaikoissa ei ollut tällä kertaa tarvittavaa terävyyttä. Lopputulos 1-1 oli molemmille joukkueille pettymys. Kansojen liigassa Suomen maaliero on viiden ottelun jälkeen 6-6.

Perjantain jälkeen eniten kehitettävää Huuhkajilla on hyökkäyspelaamisessa. Romaniaa vastaan saatiin luotua tarvittavat maalipaikat, mutta hyökkääjistä Fredrik Jensen ja Teemu Pukki jäivät pelin ulkopuolelle. Suomella oli paikoittain isoja ongelmia murtautua Romanian puolustuksen ohi. Lucas Lingman ja Benjamin Källman toivat vaihdosta pelaamiseen ryhtiä, mutta maanantaina tekemisen meininki on saatava päälle heti alusta alkaen.

Pirteästi Kansojen liigassa esiintynyt Montenegro koki perjantaina 1-0-tappion Bosnialle tiukkojen vaiheiden jälkeen. Montenegro on viidestä ottelustaan voittanut kaksi, pelannut yhden tasan ja hävinnyt kaksi. Voitot joukkue on ottanut Romaniaa vastaan ja tasapeliin se venyi ensimmäisessä kohtaamisessa Bosniaa vastaan.

Suomi ja Montenegro kohtasivat historian ensimmäistä kertaa kesäkuun alussa Helsingin olympiastadionilla. Silloin Huuhkajat ratkaisi voiton jo ensimmäisellä puoliajalla kahdella Joel Pohjanpalon maalilla. Perjantaina Pohjanpalo pääsi irti vasta toisella puoliajalla 75. minuutilla.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja