Jääkiekko

Liigassa lauantaina upea seitsemän ottelun kierros

23.9.2022. Liiga-viikko huipentuu lauantaina täyteen seitsemän ottelun kierrokseen. Otteluista viisi käynnistyy klo 17 ja kaksi klo 18.30. Lue ennakkoasetelmat alta ja koukkaa lisäjännitystä jopa satasen ilmaisvedolla!


Ennakko: Liiga-kierros 24.9.

HIFK – KooKoo

HIFK pelaa viikon ensimmäisen ottelunsa perjantaina SaiPaa vastaan. Helsinkiläiset ovat sarjassa kolmen ottelun jälkeen sijalla 13 kolmella pisteellä. Kyseiset pisteet tulivat kauden ensimmäisestä ottelusta HPK:ta vastaan. KooKoo on kolmen ottelun jälkeen sarjassa sijalla neljä. Joukkueen startti on ollut oikein mainio, sillä kaikki kolme ottelua ovat päättyneet voittoihin yhteismaalein 11-6. KooKoo pelaa perjantaina viikon ensimmäisen ottelunsa TPS:ää vastaan. KooKoon Linus Andersson on sarjan pistepörssissä viidentenä tehopistein 2+3.

Viime kaudella HIFK oli keskinäisissä kohtaamisissa parempi voitoin 3-1.

JYP – SaiPa

JYPille lauantain ottelu on jo viikon kolmas. Heikosti kautensa aloittanut joukkue on kokenut tällä viikolla tappiot TPS:lle ja HPK:lle. JYP on viiden ottelun jälkeen sarjataulukossa sijalla kymmenen. JYP on voittanut viidestä ottelustaan vain yhden Lukkoa vastaan. SaiPan alkukausi on niin ikään ollut murheellinen. Joukkue nimittäin pitää sarjan perää neljän ottelun jälkeen kahdella vaivaisella pisteellä. SaiPa on hävinnyt kaikki neljä otteluaan yhteismaalein 5-12. 

Viime kaudella SaiPa voitti JYPin kolme kertaa neljässä kohtaamisessa.

Kärpät – HPK

Torstain perusteella Oulussa käytävä kamppailu toimii eräänlaisena kärkikamppailuna. Kärpät venytti tiistaina Sportia vastaan oman voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi. Toistaiseksi voittamaton Kärpät on juhlinut kolmessa ottelussa yhteismaalein 10-3. HPK saapuu Ouluun puolestaan neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa. HPK hävisi kauden ensimmäisen ottelunsa, mutta tämän jälkeen se on napannut voiton Jukureilta, Sportilta, Tapparalta ja JYPiltä. HPK:n Michael Joly johtaa Liigan pistepörssiä tehopistein 3+4.

Viime kauden kuudessa kohtaamisessa näiden joukkueiden voitot menivät tasan 3-3.

Tappara – Jukurit

Tappara koki tiistaina toisen peräkkäisen tappionsa HPK:lle jatkoajan jälkeen maalein 3-4. Tappara on voittanut neljästä ensimmäisestä ottelustaan kaksi ja on sarjataulukossa torstain jälkeen sijalla viisi. Jukurit otti kauden ensimmäisen voittonsa tiistaina kotona Lukkoa vastaan maalein 3-1. Jukurit aloitti kautensa heikosti kolmella peräkkäisellä tappiolla ja mikkeliläiset ovat neljän ottelun jälkeen sarjassa sijalla 12. Jukurien uusi kapteeni Juhamatti Aaltonen on aloittanut kautensa upeasti tehopistein 3+2. 

Viime kaudella joukkueiden kaikki neljä kohtaamista päättyivät vierasvoittoihin. 

TPS – Lukko

TPS ja Lukko kohtaavat lauantaina jo toista kertaa tällä kaudella. Viikko sitten 17. syyskuuta Lukko pieksi kotonaan TPS:n maalein 6-0. Raumalaisten sankarina hääri kyseisessä ottelussa kapteeni Anrei Hakulinen tehopistein 2+1.

TPS on aloittanut kautensa kahdella voitolla ja kahdella tappiolla. Kuudella pisteellä joukkue on sarjassa sijalla seitsemän. Lukko koki tiistaina kauden toisen tappionsa Jukureille maalein 3-1. Kotona raumalaiset voittivat TPS:n, mutta vieraissa tuloksena on ollut kaksi tappiota yhteismaalein 3-8. TPS:n Valtteri Pulli johtaa sarjassa puolustajien pistepörssiä tehopistein 1+4.

Pelicans – Ilves

Pelicans on aloittanut kautensa pirteästi kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla jatkoajan jälkeen. Jokaisessa ottelussa pisteille venynyt joukkue on voittanut KalPan sekä SaiPan ja tappio tuli vieraissa Kärpille. Ilves on torstain jälkeen Liigan kärjessä neljällä voitolla neljästä ottelusta. Neljännen peräkkäisen voittonsa joukkue otti tiistaina Ässiä vastaan voittomaalikilpailun jälkeen. Ilveksen maaliero voitetuista otteluista on vakuuttava 12-4. Petri Kontiola on ennen viikonloppua Liigan pistepörssissä toisena tehopistein 2+4. 

Viime kaudella Pelicans voitti neljästä Ilvestä vastaan pelatusta ottelusta kolme.

Ässät – KalPa

Ässät koki kauden kolmannen tappionsa tiistaina Ilvestä vastaan hävityn voittomaalikilpailun jälkeen. Ässien ainoa voitto on toistaiseksi tullut kotona JYPiä vastaan maalein 5-0. Ässät on sarjataulukossa sijalla yhdeksän. KalPa pelaa tämän viikon ensimmäisen ottelunsa perjantaina Sportia vastaan. Kuopiolaiset ovat voittaneet kolmesta pelaamastaan ottelusta kaksi Jukureita ja SaiPaa vastaan. KalPan Aapeli Räsänen iski viikko sitten Jukurien verkkoon tehopisteet 2+1. 

Viime kauden neljästä kohtaamisesta kolme päättyi Ässien voittoon.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja