Jääkiekko

Jääkiekon MM-kisat: Suomen lohkon ennakko

7.5.2023. Jääkiekon MM-kisat käynnistyvät perjantaina 12. toukokuuta Suomen ja Yhdysvaltojen välisellä ottelulla. Leijonat lähtee turnaukseen hallitsevana maailmanmestarina ja selvänä ennakkosuosikkina.


Erätauollakin voi pelata!

Talleta vähintään 20 euroa, niin saat 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysehtoja!


Rating: 5 out of 5.

Lohko A

MM-kisat pelataan Tampereella ja Riiassa kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa. Tampereen lohkoon kuuluvat Suomen lisäksi Tanska, Ranska, Saksa, Ruotsi, Itävalta, Unkari ja Yhdysvallat.

Leijonat aloittaa turnauksen heti alkulohkon kolmella kovimmalla ottelulla Yhdysvaltoja, Saksaa ja Ruotsia vastaan.

Suomi on MM-kisojen suurin mestarisuosikki. Kotikisoihin Pohjois-Amerikasta ovat saapuneet muun muassa Mikko Rantanen, Kaapo Kakko, Sakari Manninen, Kasperi Kapanen ja Olli Määttä

Leijonien suurin haastaja alkulohkossa on länsinaapuri Ruotsi. Ruotsin MM-kisajoukkueeseen on saapunut yhteensä kahdeksan NHL-pelaajaa, vaikka kieltäytyjiä on ollut todella paljon. Vahvistuksista nimekkäimpiä ovat Rasmus Sandin ja Lucas Raymond.

Ennakkoon lohkon kolmanneksi paras joukkue on Yhdysvallat, joka julkaisi lopullisen MM-kisajoukkueensa ensimmäisenä. Joukkue on isossa kuvassa nimetön ja hyvin tuntematon, mutta nimekkäitäkin pelaajia löytyy kuten Alex Tuch, Nick Bonino ja Conor Garland. Yhdysvaltojen joukkueessa on paljon eteenpäin urallaan pyrkiviä pelaajia sekä muutama kokeneempi karju.

Kisoissa kummastakin lohkosta neljä parasta pääsee pudotuspeleihin ja heikoin putoaa 1. divisioonaan. Ennakkoon A-lohkon viimeisessä pudotuspelipaikassa on kiinni Saksa. Saksa on mennyt viime vuosina jääkiekkomaana selvästi eteenpäin ja joukkue saa mukaan pari vahvistusta Pohjois-Amerikasta.

Saksan suurin haastaja neljännestä sijasta on ennakkoon Tanska. Tanskan joukkueen suurin tähti on Winnipeg Jetsin Nikolaj Ehlers

Lohkon väliinputoaja on Ranska, joka ei ennakkoon pelaa pudotuspelipaikasta eikä ole putoamisuhan alla. 

Putoamista vastaan suuri kamppailu käydään Itävallan ja Unkarin kesken. Itävalta keräsi viime keväänä seitsemästä ottelusta seitsemän pistettä ja säilyi korkeimmalla tasolla. Unkari on puolestaan uusi tulija 1. divisioonan puolelta. Maa on nähty edellisen kerran MM-kisoissa vuonna 2016, jolloin se jäi lohkon viimeiseksi kolmella pisteellä.

Broidi


PARHAAT TARJOUKSET

Nappaa 200 ilmaiskierrosta
Ei kierrätystä!

Talleta vähintään 20 euroa, niin saat 200 ilmaiskierrosta ja 5 euron bonuksen livekasinolle!


Rating: 5 out of 5.

Poimi 200 ilmaiskierrosta
ilman kierrätystä

Talleta vähintään 20 euroa, niin saat 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysehtoja!


Rating: 5 out of 5.

Muita aiheeseen liittyviä juttuja