Jääkiekko

Pelivihje: Philadelphia Flyers – Vegas Golden Knights 18.11.

17.11.2023. Oikeaan suuntaan menevä Flyers on jäänyt aliarvostetuksi päivän toisessa ottelussa.

Pirteä aloitus Flyersilta

Philadelphia Flyers lähtee illan peliin kolmen ottelun voittoputkessa. Phillyssä on pitkästä aikaa syytä optimismiin, sillä syksyn peli-ilme on ollut pääosin positiivinen. Flyers on xG-tilastoissa kärkineljänneksen joukkue, mitä olisi ollut vaikea uskoa vielä viime kaudella.

Travis Konecny on noussut massasta esiin kymmenellä maalillaan. Vielä kokeneemmasta kaartista erityisesti Cam Atkinsonin paluu loukkaantumisista tulosrooliin lämmittää Flyers-fanien mieltä. Muutamista puolustuksen loukkaantumisista huolimatta Flyersilla ei ole yhtään kokoonpanoa heikentävää poissaoloa.

Maalivahtivalinnassa on hieman spekulointia, koska tämä on ensimmäinen peräkkäisten päivien peleistä. Vastustajina Vegas ja huomenna vastaan tuleva Columbus ovat ääripäitä. Philadelphia todennäköisesti haluaa maksimoida pisteodottamansa huippujoukkuetta vastaan, koska Columbusta vastaan suosikkiasema on selvä myös kakkosveskarilla. Ykkösvahti Carter Hart aloittanee siis lauantaina tolppien välissä.

Ei tietoa krapulasta

Runkosarjasta on nyt noin viidennes takana, eikä Vegasissa ole puhettakaan mestaruuskrapulasta. Golden Knights johtaa läntistä konferenssia vakuuttavalla tilastolla 13-3-1. Tutut nimet ovat häärineet menestyksen arkkitehteinä. Jack Eichel, William Karlsson ja Mark Stone ovat kaikki tehoilleet vähintään pinnan peliin. Pienemmän roolin pelaajista esiin on noussut Michael Amadio, joka on loistavan puolustamisen ohella kerännyt kunnioitettavat yhdeksän tehopistettä.

Vegas ei ole vielä toistaiseksi ollut aivan oma itsensä xG-rintamalla. Normaalisti maaliodottamaa dominoiva joukkue on ollut toistaiseksi vain keskikastia. Kauden edetessä Golden Knights noussee omalle paikalleen tilaston top 5 -joukkueeksi.

Laadukas syvyyshyökkääjä Nicolas Roy palasi kokoonpanoon viime pelissä. Alustavasti sivussa ovat Nicolas Hague puolustuksesta ja Chandler Stephenson hyökkäyksestä. Vegasin materiaali on kuitenkin tasainen, eikä poissaoloilla ole ihmeempää vaikutusta arvioon.

Phillyn pisteelle tukea

Vegasin kova tuloskunto näkyy selvästi kertoimissa. ComeOn tarjoaa Flyersin puolen maalin plustasoitukselle lähes kahden kerrointa. Pelikohteessa voitoiksi lasketaan kaikki Flyersin pistesuoritukset. Ne kattavat 54 prosenttia todennäköisyysjakaumasta, mikäli Hart aloittaa odotetusti Phillyn maalilla.

On aika iskeä toista kertaa putkeen läntisen konferenssin kärkijoukkuetta vastaan. Otetaan aikaisena sijoituksena viisi yksikköä Flyersin pistesuorituksen puolesta.

Pelataan: Philadelphia Flyers +0.5 @ 1.99
Panostaso: 5/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 5O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Calgaryn voittoa
  4. Voitit tai hävisit, saat viisi 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 18.11.2023 klo 20.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja