Jääkiekko

Pelivihje: Calgary Flames – Vancouver Canucks 17.11.

16.11.2023. Toista kertaa vuorokauden sisään pelaavasta Vancouverista vedetään röyhkeästi ohi maksimeilla.

Flamesin hyökkäys jäässä

Calgary Flames aloitti viikon voitolla Montrealissa. Voitto oli vasta kauden viides, mikä ei vastaa lainkaan joukkueeseen kohdistuvia odotuksia. Flames oli ennen kauden alkua pudotuspelijoukkue ainakin omissa papereissani.

Maaliodottaman puolesta syksyn ensimmäinen puolikas on mennyt kohtuullisesti. Calgary on kriittisen viidenkympin rajan paremmalla puolella niin tasaviisikoin kuin kaikissa tilanteissa. Hyökkäyksestä ei vain saada tehoja lainkaan riittävään tahtiin.

Flamesilla on kasassa kymmenisen maalia vähemmän odottamaan peilattuna. Nazem Kadri on joukkueen paras pistemies yhdeksällä pinnallaan. Jonathan Huberdeau ei ole vieläkään löytänyt peliään Calgaryssa, ja myös Elias Lindholmin ruuti on ollut märkää. Kovan luokan pelimanneista on kuitenkin kyse, eikä alkukaudesta nähty tehottomuus todennäköisesti jatku läpi kauden.

Kolmoisjohto pistepörssissä

Vancouver Canucksin alkukausi on ollut käytännössä peilikuva illan vastustajan taaperruksesta. Canucks on lunastanut pelitapahtumiin nähden maksimituloksen useimpina iltoina. Maaleja on mätetty 4,3 osuman keskiarvolla, mikä on noin maalin yli odottaman per peli. Pistepörssissä Vancouverilla on peräti kolmoisjohto Quinn Hughesin, J.T. Millerin ja Elias Petterssonin ollessa tasoissa 26 pisteessä. Tulikuumat lavat ovat tehneet tuhoa varsinkin ylivoimalla, joka on osunut kerran kolmesta. Calgarylla vastaava prosentti on 8,0.

Siinä missä Calgaryn suunta on nykyisestä ylöspäin, on Vancouverin puolestaan helppo nähdä taantuvan nykyisestä tahdistaan. Joukkue on Calgaryn tavoin ennemmin sarjan keskikastiin kuin eliittiin lukeutuva nippu, mitä myös Vancouverin xG-lukemat puoltavat. Tähän peliin joudutaan vastustajaa pahemmasta rasituksesta. Calgary lepäsi eilen, kun taas Vancouver pelasi kotonaan jatkoajalle venyneen ottelun.

Flamesia maksimeilla

Canucksin ykkösvahti Thatcher Demko pelasi eilen, joten kakkosvahti Casey DeSmith aloittanee tänään. Kotijoukkueen puolelta Jacob Markström saa mahdollisuuden näpäyttää entistä seuraansa. Kummallakaan ei ole suoritustasoon merkittävästi vaikuttavia loukkaantumisia.

Vancouverin alkukauden lennossa on kuplan piirteitä. Vielä lepo- ja kotiedun huomioiden Calgary pääsee otteluun yli 60-prosenttisesta suosikkiasemasta. ComeOn on voimasuhteista täysin toista mieltä, sillä Flames on kertoimissa vain lievä suosikki. Moneylinen kerroin 1,88 on huipputarjous, johon kelpaa laukaista isolla kädellä.

Pelataan: Calgary Flames (sis. jatkoaika ja rankkarit) @ 1.88
Panostaso: 10/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 5O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Calgaryn voittoa
  4. Voitit tai hävisit, saat viisi 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 17.11.2023 klo 4.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja