Jääkiekko

Suomi ja Itävalta iskevät yhteen lauantaina

19.5.2023. Suomen ottelut alkulohkossa jatkuvat lauantaina Itävaltaa vastaan. Leijonat lähtee otteluun suurena ennakkosuosikkina. Lue ennakko alta ja koukkaa kolmenkympin ilmaisveto MM-turnaukseen!

Nappaa 3O euron ilmaisveto ilman kierrätystä

  1. Avaa pelitili XLBetille
  2. Talleta 3O euroa
  3. Lyö 3O euron veto otteluun Itävalta-Suomi (minimikerroin 1.8O)
  4. Voitit tai hävisit, saat 3O euron ilmaisvedon ilman kierrätystä!

Ennakko: Itävalta – Suomi

Suomen alkulohkossa piikkipaikalla on keskiviikon otteluiden jälkeen Yhdysvallat 12 pisteellä. Toisena ja kolmantena ovat Tanska ja Ruotsi kahdeksalla pisteellä. Suomi on neljäntenä seitsemällä pisteellä ja Itävalta pelaa putoamista vastaan yhden pisteen potilla.

Suomen taival on sisältänyt kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Turnaus alkoi kolmella erittäin kovalla ottelulla Yhdysvaltoja, Saksaa ja Ruotsia vastaan, joista tuloksena oli vain yksi voitto. Lohkovoitto on livennyt Leijonien käsistä, mutta nyt haetaan parhaita mahdollisia asetelmia pudotuspelejä kohden.

Suomen otteista on toistaiseksi paistanut ennakkosuosikin paineet. Pelaaminen on erittäin väkinäistä ja mailaa puristetaan liikaa. Leijonat tarvitsee alkulohkon loppuun onnistumisia ja rentoutta. Viime keväänä Suomi hallitsi ennakkosuosikin paineet loistavasti, mutta tänä keväänä asia tuntuu olevan toisin. Turnaus ei ole ollut missään nimessä helppo, sillä muut maat ovat oppineet pelaamaan Suomea vastaan.

Keskiviikkona Ranskaa vastaan Suomesta kahden tehopisteen iltaa viettivät Sakari Manninen (1+1), Marko Anttila (1+1) ja Mikko Rantanen (0+2). Ranskaa vastaan Suomi sai ykkös- ja nelosketjun loistavasti mukaan, mutta kakkos- ja kolmosketjuilta odotetaan ehdottomasti enemmän. Manninen johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä tehopistein 3+2.

Itävalta on hävinnyt turnauksessa kaikki neljä ensimmäistä otteluaan. Vastassa ovat olleet Ranska, Ruotsi, Tanska ja Yhdysvallat ja tukkaan on tullut yhteismaalein 4-17. Ranskaa vastaan joukkue venyi jatkoajalle. Peter Schneider johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä tehopistein 1+3.

Suomi ja Itävalta kohtasivat myös viime vuoden MM-kisoissa alkulohkovaiheessa. Silloin Leijonat voitti ottelun maalein 3-0. Teemu Hartikainen vietti kahden tehopisteen iltaa ja Jussi Olkinuora pelasi nollapelin 19 torjunnalla.

Broidi


Nappaa 3O euron ilmaisveto ilman kierrätystä

  1. Avaa pelitili XLBetille
  2. Talleta 3O euroa
  3. Lyö 3O euron veto otteluun Itävalta-Suomi (minimikerroin 1.8O)
  4. Voitit tai hävisit, saat 3O euron ilmaisvedon ilman kierrätystä!

Muita aiheeseen liittyviä juttuja