Jääkiekko

Suomi päättää alkulohkovaiheen ottelulla Tanskaa vastaan

22.5.2023. Jääkiekon MM-kisoissa viimeiset alkulohkon ottelut pelataan tiistaina. Suomelle vastustajaksi asettuu yllätysvalmis Tanska – lue ennakko alta ja koukkaa lisäjännitystä jopa kolmenkympin ilmaisvedolla!

Nappaa 2O-3O euron ilmaisveto ilman kierrätystä

  1. Avaa pelitili XLBetille
  2. Talleta 2O-3O euroa
  3. Lyö 2O-3O euron veto otteluun Suomi-Tanska (minimikerroin 1.8O)
  4. Voitit tai hävisit, saat vetosi panosta vastaavan ilmaisvedon ilman kierrätystä!

Suomi – Tanska

Lauantain otteluiden jälkeen Yhdysvallat johtaa Suomen alkulohkoa 15 pisteellä. Heidän perässään on toisena Ruotsi 14 pisteellä. Suomi on kolmantena 13 pisteellä ja Tanska tulee perässä neljäntenä kahdeksalla pisteellä. Yhdysvallat, Ruotsi ja Suomi ovat varmistaneet paikkansa puolivälierissä. 

Suomi on voittanut turnauksen kuudesta ottelusta neljä. Tappiot joukkue on kokenut Yhdysvalloille ja Ruotsille. Leijonat on tiistaihin saavuttaessa ottanut kolme peräkkäistä voittoa Ranskaa, Unkaria ja Itävaltaa vastaan yhteismaalein 15-5. Suomi on tehnyt turnauksessa 3,5 maalia per ottelu ja päästänyt omiin 2,33 maalia per ottelu.

Suomi on ottanut hyvän määrän voittoja, mutta pelaaminen ei ole siitä huolimatta vakuuttanut. Heikompia maita vastaan voitot ovat tulleet nihkeästi ja laadukkaita maita vastaan on ollut paljon haasteita. 

NHL-tähti Mikko Rantanen on kivunnut joukkueen sisäisen pistepörssin kärkeen, vaikka maalihanat ovat hänellä edelleen avaamatta. Hyökkääjä on saalistanut toistaiseksi seitsemän syöttöpistettä. Rantasen lisäksi Suomen kantavia voimia on ollut Sakari Manninen tehopistein 3+3. 

Tanska on yllätysvalmis joukkue ja se on pelannut toistaiseksi positiiviset kisat. Joukkue aloitti turnauksen kolmella peräkkäisellä voitolla Unkarista, Ranskasta ja Itävallasta. Tämän jälkeen Tanskalle on tullut kaksi peräkkäistä tappiota Saksaa ja Yhdysvaltoja vastaan. Tanska kamppailee alkulohkossa viimeisestä puolivälieräpaikasta Saksan kanssa.

Tanskan suurin tähti on Winnipeg Jetsin NHL-hyökkääjä Nikolaj Ehlers. Todella taitava peluri on viimeistellyt viiteen otteluun tehopisteet 4+3=7.

Suomi ja Tanska kohtasivat huhtikuussa kahdessa harjoitusottelussa. Suomi voitti näistä ensimmäisen maalein 3-1 ja Tanska otti jälkimmäisestä yllätysvoiton maalein 2-0. MM-tasolla joukkueet ovat kohdanneet edellisen kerran vuonna 2019, jolloin Suomi oli parempi maalein 3-1.

Broidi


Nappaa 2O-3O euron ilmaisveto ilman kierrätystä

  1. Avaa pelitili XLBetille
  2. Talleta 2O-3O euroa
  3. Lyö 2O-3O euron veto otteluun Suomi-Tanska (minimikerroin 1.8O)
  4. Voitit tai hävisit, saat vetosi panosta vastaavan ilmaisvedon ilman kierrätystä!

Muita aiheeseen liittyviä juttuja