Jääkiekko

Suomalaisvahdit kohtaavat lauantai-iltana

11.3.2022. Lauantaina NHL:ssä pelataan parhaaseen katseluaikaan kahden loistavan suomalaismaalivahdin välinen kohtaaminen, kun Juuse Saroksen Nashville Predatorsin vieraaksi saapuu Ville Husson St. Louis Blues. Lue ennakko otteluun alta ja hyödynnä tarjous NHL-vetoihin!


Ennakko: Nashville – St. Louis

Molemmat joukkueista kuuluvat Läntisessä konferenssissa Keskiseen divisioonaan. 56 ottelun jälkeen St. Louis on divisioonassa toisena 71 pisteellä. Huipputasaisessa divisioonassa Nashville on neljäntenä 68 pisteellä. Lauantaina pelataankin jälleen isoista pisteistä, sillä Keskisen divisioonan sijat kaksi ja viisi ovat vain neljän pisteen sisällä toisistaan.

Joukkueiden kaksi kauden aiempaa kohtaamista St. Louisissa ovat päättyneet voitoissa tasan 1-1.  Marraskuussa Nashville voitti kilpakumppaninsa jatkoajan jälkeen lukemin 4-3 kun taas tammikuussa Husso otti päänahan Saroksesta maalein 5-3.

Nashville aloitti oman viikkonsa keskiviikon vastaisena yönä 2-1-voitolla Dallasista. Kyseisessä ottelussa joukkue nousi kolmannessa erässä voittoon maalin takaa-ajoasemasta. Nashville on voittanut viimeisestä kuudesta ottelustaan neljä yhteismaalein 23-13.

Juuse Saroksen lisäksi Nashvillessä pelaavat suomalaisista hyökkääjät Mikael Granlund sekä Eeli Tolvanen. Hiljattain 30 vuotta täyttänyt Mikael Granlund on tätä nykyä NHL:n kokenein suomalaispelaaja ottelumäärässä mitattuna. Granlund on pelannut kymmenen kautta kestäneellä NHL-uralla 645 runkosarjaottelua 421 tehopisteellä. 22-vuotias Eeli Tolvanen pelaa parhaillaan joukkueen kakkosketjussa Granlundin vierellä. Tolvanen on haastavalla kaudella tehnyt toistaiseksi 53 otteluun tehopisteet 7+10=17.

St. Louisilla on puolestaan menossa hyvin vaikea ajanjakso. Joukkue nähtiin viime viikonloppuna kaksi kertaa Prime Time -ottelussa, jotka joukkue hävisi New York Islandersille sekä New Jersey Devilsille. St. Louis aloitti oman viikkonsa keskiviikon vastaisena yönä 1-4-tappiolla Ottawalle. Kyseinen tappio venytti joukkueen tappioputken jo neljän ottelun mittaiseksi. Tappiollisissa otteluissa etenkin joukkueen hyökkäyspään pelaaminen on ollut vaisua, sillä St. Louis on viimeiseen neljään otteluun onnistunut maalinteossa yhteensä vain seitsemän kertaa.

Ville Husson lisäksi St. Louisissa pelaa suomalaispuolustaja Niko Mikkola. 25-vuotias Mikkola on tällä kaudella tehnyt läpimurtonsa NHL-tasolle yli 18 minuutin peliajalla per ottelu. Tehopisteitä puolustaja on tehnyt 41 otteluun 3+8=11.


Löydät muut huipputarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja