Jääkiekko

Huippuvireinen Carolina kohtaa Pittsburghin sunnuntaina

12.3.2022. Sunnuntaina parhaaseen katseluaikaan pelataan laadukas divisioonan sisäinen kamppailu Pittsburg Penguinsin ja Carolina Hurricanesin kesken. Lukuisten suomalaisten Carolina on vienyt kaikki kolme edellistä kohtaamista Pittsburghia vastaan. Jatkuuko tämä vire myös sunnuntaina?

Kaksikymppiä Carolinalle tuo yli satasen

  1. Avaa pelitili Casumolle
  2. Talleta kaksikymppiä, niin saat 4O euroa pelirahaa
  3. Veikkaa koko summalla Carolinan voittoa (4O x 2.65*)
  4. Jos Carolina voittaa, sinä voitat 1O6 euroa!

Ennakko: Pittsburgh – Carolina

Itäisessä konferenssissa on tällä kaudella raju kahtiajako pudotuspelijoukkueiden suhteen. Kirjoitushetkellä Idän viimeisessä pudotuspelipaikassa on kiinni Washington 74 pisteellä. Pudotuspelipaikat ollaan jo käytännössä jaettu, sillä Capitalsin lähin uhkaaja on Columbus 61 pisteellä. Kevään tosipeleissä nähtävät Pittsburgh ja Carolina ovat Metropolitan-divisioonan kaksi kärkiseuraa. Carolina johtaa sekä Metropolitan-divisioonaa että konferenssia 85 pisteellä. Pittsburgh on divisioonan toisena 79 pisteellä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella aikaisemmin kahdesti. Tämän vuoden puolella käydyissä kohtaamisissa Carolina on ollut parempi yhteismaalein 7-5. Maaliskuun 2020 kohtaaminen mukaan lukien Carolina on voittanut kaikki kolme edellistä otteluaan Pittsburghia vastaan maalein 13-7.

Pittsburgh on hyvässä vireessä kevään korvilla. Joukkue on voittanut edellisestä kuudesta ottelustaan neljä ja se on jäänyt ilman pisteitä vain kertaalleen. Varsinkin hyökkäyspäähän joukkue on löytänyt tehoja, sillä viimeiseen viiteen otteluun Pittsburgh on onnistunut tekemään kiitettävät 18 maalia. 

Suomalaisittain Pittsburghiin suurta mielenkiintoa tuo se, että lauantain vastaisena yönä joukkueessa NHL-debyyttinsä teki 22-vuotias Valtteri Puustinen. Laitahyökkääjä saapui seuraan viime kauden jälkeen HPK:sta ja vahvan AHL-kauden jälkeen debyytti näki päivänvalon Vegasia vastaan. Puustinen kirjasi heti ensimmäisessä ottelussaan yhden syöttöpisteen. Puustisen tilalta toinen suomalainen Kasperi Kapanen oli siirretty kyseiseen otteluun ulos kokoonpanosta.

Carolina saapuu vierasotteluun kolmen ottelun voittoputkessa. Joukkue pelasi edellisen ottelunsa perjantain vastaisena yönä, jolloin se kaatoi NHL:n kärkiseura Coloradon vakuuttavasti maalein 2-0. Suomalaismaalivahti Antti Raanta pelasi kyseisessä ottelussa nollapelin 36 torjunnalla. Raanta on pelannut kaikki kolme joukkueen voitollista ottelua ykkösmaalivahti Frederik Andersenin ollessa loukkaantuneena. Raannalla onkin kulkenut oikein hyvin, sillä viimeiseen kolmeen otteluun Carolina on päästänyt ainoastaan neljä maalia omiin.

Joukkueen parhaan pistemiehen Sebastian Ahon lisäksi Carolinassa hyökkäävät suomalaisista tällä hetkellä Teuvo Teräväinen sekä Jesperi Kotkaniemi.


Lisäjännitystä NHL-jäille?

Löydät muut huipputarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja