Jääkiekko

NHL:n viikkokatsaus: Koskinen vie Edmontonia pudotuspeleihin

14.3.2022. NHL:ssä saatiin menneellä viikolla nauttia jälleen upeista suomalaissuorituksista. Mikko Koskinen on raahaamassa Edmontonia pudotuspeleihin, ja lisäksi tositoimissa nähtiin kaksi uutta suomalaispelaajaa. Kuluneen viikon parhaat palat seuraavassa!


Kolottaako pelihammasta?


NHL:n viikkokatsaus 7.–13.3.

Koskinen on vireessä tärkeillä hetkillä

Mikko Koskisen kulunut NHL-kausi on ollut yksi koko sarjan värikkäimmistä. Koskisen esitykset kaukalossa ovat menneet sekä kylmissä että kuumissa putkissa, jonka lisäksi kausi on sisältänyt kohuja kaukalon ulkopuolella. Läntisessä konferenssissa käydään tänä keväänä hurja taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista ja Edmonton Oilers on osa sitä.

Koskinen pelasi viime viikolla Edmontonin kaikki kolme ottelua voittaen kaksi ja häviten yhden. Suomalainen on juuri nyt NHL:n kuumimpia maalivahteja, sillä viimeiseen 12 otteluun Koskinen on ottanut yhdeksän voittoa ja vain yhden tappion varsinaisella peliajalla. Tämänkaltaiset tilastot vievät Edmontonia väistämättä kohti kevään tosipelejä.

Staalin veljekset tekivät NHL-historiaa

Sunnuntain vastaisena yönä Detroit Red Wingsin puolustaja Marc Staal teki NHL-historiaa saavuttamalla 1000 NHL-ottelun rajan. Tapahtumasta historiallisen teki se, että pelimäärän myötä Eric, Jordan ja Marc Staal ovat ensimmäisenä veljestriona ylittäneet kukin tuhannen NHL-ottelun rajan.

Veljeksistä Marc ja Jordan pelaavat edelleen aktiivisina NHL:ssä. 35-vuotias Marc Staal on New York Rangersin ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 2005. Marc pelasi Rangersissa urallaan 13 kautta ennen siirtymistään Detroitiin kesällä 2020. 33-vuotias Jordan Staal pelaa Carolina Hurricanesissa kymmenettä kauttaan ja toimii kolmatta kautta peräkkäin seuran kapteenina. Pittsburgh Penguins varasi Jordanin varaustilaisuuden toisena kesällä 2006 ja hyökkääjä voitti Stanley Cupin seurassa kesällä 2009.

Trion kolmas jäsen, 37-vuotias Eric Staal, päätti oman NHL-uransa viime keväänä Stanley Cup -finaaleihin Montreal Canadiensissa. Carolina varasi Ericin varaustilaisuuden toisena kesällä 2003 ja hyökkääjä voitti Stanley Cupin samaisessa seurassa kesällä 2006. Kolmen kullan kerhoon kuuluva Eric pelasi urallaan NHL:ssä yhteensä 1293 runkosarjaottelua 1034 tehopisteellä.

Historiallinen suomalaiskausi

Kuluneella viikolla NHL:ssä debytoivat kaksi suomalaispelaajaa, Petteri Lindbohm sekä Valtteri Puustinen. Lindbohm pelasi NHL:ssä St.Louis Bluesissa kaudet 2014-17, jonka jälkeen puolustaja ollaan nähty Euroopassa Sveitsissä ja Helsingin Jokereissa. Florida Panthers hankki tuoreen olympiavoittajan hiljattain riveihinsä ja Lindbohm teki paluunsa kirkkaisiin valoihin perjantain vastaisena yönä Philadelphiaa vastaan.

Puustinen teki puolestaan oman debyyttinsä NHL:ssä lauantain vastaisena yönä Pittsburgh Penguinsin paidassa. 22-vuotias hyökkääjä siirtyi täksi kaudeksi Pittsburgh Penguinsin organisaatioon Liiga-seura HPK:sta. Puustinen teki debyytissään suomalaista NHL-historiaa, sillä hänen myötään tällä kaudella NHL:n runkosarjassa on pelannut yhteensä 61 suomalaispelaajaa. Kyseinen lukumäärä on historian suurin pelkästään runkosarjasta puhuttaessa.

Broidi


Kolottaako pelihammasta?


Muita aiheeseen liittyviä juttuja