Jääkiekko

Olisiko sinulla hetki aikaa lukea Gordie Howe -hattutempusta?

Gordie Howe hat trick -lausahdus on varmasti legendaarista kamaa varttuneemmille kiekkoseuraajille. Nuoremmilla taas ei liene hajuakaan ellei sitten iskä ole erikseen kotona kertonut. Ja jos ette ole iskältä kuulleet, tervetuloa osastollemme tarinahetken pariin.

Gordie Howe oli legendaarinen jääkiekon pelaaja 1940-luvulta aina 1980-luvulle saakka. Ensimmäinen seura, joka Howesta tulee mieleen on Detroit Reg Wings. Howe pelasi hyökkääjänä, voitti Stanley Cupin neljä kertaa ja oli kaikkiaan vain pirun kova pelimies. Maaleja syntyi, tapeltiin, mailat olivat puuta ja miehet rautaa.

Gordie Howe -hattutemppu tarkoittaa sitä, kun pelaaja tekee yhden ja samaisen ottelun ottelun aikana maalin, antaa syötön sekä tappelee. Ehkä voisi kuvitella, että Howe olisi uransa aikana tehnyt useamman Gordie Howe -hattutempun. Onhan kunnianosoitus nimetty hänen mukaansa, mutta yllättäen Howen tilastoista löytyy vain kaksi tällaista iltapuhdetta.

Nykyaikana Gordie Howe -hattutemppuja ei liiemmin nähdä myöskään. Esimerkkitapaus voidaan antaa vuodelta 2012, jolloin Adam Henrique teki tehot 1+1 ja tappeli sen lisäksi Jarome Iginlan kanssa.

Kuka on tilastokärki?

Kuten sanottua, Howe ei ole Gordie Howe -hattutempputehtailijoiden kärkipäätä. Eniten kyseisiä kypärätemppuja ovat tehneet Rick Tocchet (18) ja Brendan Shanahan (17) sekä Brian Sutter (16). Hiljattain uransa päättänyt Joe Thornton oli myös kova Gordie Howe -tehtailija (4).

Ainakin jääkiekkolehti The Hockey News pitää epävirallista listaa Gordie Howe -hattutempun tekijöistä.

Suomalaisista esimerkiksi Patrik Laine on yrittänyt välillä saada kovasti nimeään Gordie Howe -hattutempun tekijöihin. Ongelmaksi tässä on muodostunut useimmiten se, että vaikka Laine on tapellut, ei jäähy ole ollut kuin kaksiminuuttinen ja sehän ei vielä riitä.

Suomalaisista Gordie Howe -tehtailijoista ei ole nopea löytää lisätietoa, joten kysymys heitettiin AI:lle. Ystävämme tekoäly tiesi kertoa, että suomalaisista Jari Kurri, Teemu Selänne ja Valtteri Filppula olisivat tempussa onnistuneet. Tiedä sitten, sillä tarkentava kysymys osoitti, ettei Filppula olisi ehkä sittenkään moisessa tempussa onnistuneet.

Selänne taikka Kurrikaan eivät myöskään tappelijoilta vaikuta, vaikka maalinteko ja syöttäminen sen sijaan heiltä hyvin onnistuikin. Tiedätkö sinä tarkemmin, kuka suomalainen on ollut kova haka tekemään Gordie Howe -hattutemppuja?

Heitä itsesi jäähylle ja lue myös nämä mielenkiintoiset jutut:

Oletko kuullut miehestä, joka huijasi kuolemaa 7 kertaa ja voitti lotossa jättipotin?
Maailman kuuluisin gämblääjä, joka voitti 40 miljoonaa ja hävisi kaiken

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja