Jalkapallo

Barcelona tiukassa paikassa torstaina Napolia vastaan

23.2.2022. Eurooppa-liigan ensimmäinen pudotuspelikierros saatetaan päätökseen torstai-iltana. Suurin ja odotetuin kohtaaminen pelataan Stadio Diego Armando Maradonalla, jossa kotijoukkueen vieraaksi saapuu FC Barcelona. Lue ennakko alta ja nappaa tarjous otteluun!

Ennakko: Napoli – Barcelona

Ensimmäinen osaottelu näiden joukkueiden välillä päättyi viikko sitten Barcelonassa tasatulokseen 1-1. Napoli sai kyseiseen otteluun loistavan alun, kun Piotr Zielinski vei joukkueensa 1-0-johtoon 29. minuutin kohdalla. FC Barcelona hallitsi ensimmäistä osaottelua selkeästi ja joukkue nousikin tasoihin 59 minuutin jälkeen Ferran Torresin rangaistuspotkumaalilla. Maalin jälkeisestä hallinnasta huolimatta Barcelona ei onnistunut tekemään enempää osumia, jonka johdosta torstaihin lähdetään tasatilanteesta.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen jälkeen Napoli pelasi maanantaina Serie A:ssa Cagliaria vastaan. Kyseisessä ottelussa Napoli jäi tappiolle 58. minuutin kohdilla, mutta Victor Osimhen pelasti joukkueen 87. minuutin maalilla tasatulokseen 1-1. Napolin kaikki kolme edellistä ottelua ovat päättyneet tulokseen 1-1. Napoli on edelleen mukana Serie A:n mestaruustaistelussa 26 ottelun jälkeen. Joukkue on sarjassa kolmantena kahden pisteen päässä sarjakärki AC Milanista. Napoli saapuu torstain kotiotteluun yhdeksän ottelun tappiottomassa putkessa. 

FC Barcelona pelasi puolestaan edellisen ottelunsa sunnuntaina Valenciaa vastaan. Barcelona otti kyseisestä vierasottelusta vakuuttavan 4-1-voiton Pierre-Emerick Aubameyangin hattutempulla. Aubameyang siirtyi Barcelonaan tammikuussa Arsenalista ja kyseiset maalit olivat hyökkääjälle ensimmäiset uudessa seurassa. Barcelona on ollut viime aikoina hyvässä vireessä varsinkin hyökkäyssuuntaan ja joukkue on kohennellut sijoitustaan La Ligassa neljänneksi. Joukkue matkaa torstain vierasotteluun 14 ottelun mittaisessa tappiottomassa putkessa. 

Tällä kaudella sekä Eurooppa-liigassa että Mestarien liigassa ollaan luovuttu vierasmaalisäännöstä. Näinpä joukkueet lähtevät ratkaisevaan toiseen osaotteluun samalta lähtöviivalta. Napoli tulee lähestymään tulevaa ottelua ensimmäisen tapaan puolustuksen kautta luovuttaen pallonhallinann Barcelonalle. 

Napoli on pelannut Eurooppa-liigassa tällä kaudella seitsemän ottelua, joista se on voittanut kolme, pelannut kolme tasan ja hävinnyt yhden maalierolla 16-11. FC Barcelona puolestaan putosi Eurooppa-liigan pudotuspeleihin Mestarien liigasta jäätyään omassa alkulohkossaan kolmanneksi Bayern Münchenin ja Benfican jälkeen.


Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja