Jalkapallo

Suomi jättisuosikkina San Marinon kaatoon

17.6.2023. Suomen matka EM-karsinnoissa jatkuu maanantaina, kun vastaan asettuu piskuinen San Marino. Kolmea pistettä voi pitää ottelusta lähes varmana, sillä San Marino on onnistunut viimeksi maalinteossa kilpailullisessa ottelussa lähes kaksi vuotta sitten.

Euro Suomen voitolle tuo 2O euroa

  1. Avaa pelitili LynxBetille
  2. Talleta vähintään 1O euroa
  3. Lyö 1 euro Suomen voitolle kertoimella 1.O2*
  4. Jos Suomi voittaa, saat normaalin voiton lisäksi 2O euroa puhtaana käteen!

*Suomen kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.


Ennakko: Suomi – San Marino

Huuhkajat saapuu maanantain otteluun San Marinoa vastaan luottavaisin mielin, sillä perjantai-iltana kaatui Slovenia upeasti maalein 2-0. Maaleista vastasivat huippuvireinen Joel Pohjanpalo ja maajoukkueeseen hienosti sisään tullut Oliver Antman.

Ilta oli yksi maajoukkueen lähihistorian ikimuistoisimpia: lämpömittari näytti hellelukemia, stadikka oli loppuunmyyty ja tunnelma katossa.

Perjantain kamppailun jälkeen Suomi on kolmen pelin jälkeen kuudessä pisteessä. Maanantaina pistesarakkeeseen merkataan kolme lisäpistettä, siitä ei ole epäselvyyttä. San Marino -pelin lisäksi suomifanien katseet kohdistuvat Ljubljanaan, jossa Slovenia isännöi lohkon ykkössuosikki Tanskaa. Juuttien vierasvoitto olisi mahtava apu Suomelle, sillä lohkon kaksi parasta joukkuetta lunastaa lipun ensi kesänä Saksassa pelattaviin EM-kisoihin.

San Marino on pelannut näissä karsinnoissa kolme ottelua maalierolla 0-7. Kyseessä on todellinen heittopussi, jonka kokoonpano koostuu täysin amatööripelaajista. Lyhyellä tilastokatsauksella San Marino tekee maalin jalkapallo-ottelussa noin kahden vuoden välein, joten mikä tahansa kuin Suomen murskavoitto oli iso yllätys.

Broidi


Euro Suomen voitolle tuo 2O euroa

  1. Avaa pelitili LynxBetille
  2. Talleta vähintään 1O euroa
  3. Lyö 1 euro Suomen voitolle kertoimella 1.O2*
  4. Jos Suomi voittaa, saat normaalin voiton lisäksi 2O euroa puhtaana käteen!

*Suomen kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.


Ennakko: Suomi – Slovenia

Karsinnat kohti Saksan kesällä 2024 pelattavia EM-kisoja jatkuvat perjantaina. Suomi saa elintärkeässä ottelussa vastaansa Slovenian, joka on lohkon kärjessä kahden ottelun jälkeen täydellä pistepotilla.

Slovenia avasi karsinnat maaliskuussa vierasottelulla Kazakstanissa. Tähtimaalivahti Jan Oblakin kipparoima joukkue oli avausjakson jälkeen 1-0-tappiolla, mutta lopulta kotiinviemisinä oli makeat 3 pistettä David Brekalon ja Zan Vipotnikin maaleilla.

Toisessa maaliskuun ottelussaan Slovenia isännöi lohkon heittopussi San Marinoa. Ottelun ensimmäinen jakso oli maaliton, mutta pelin päättyessä tulostaululla komeilivat luvut 2-0 kotivoiton kunniaksi.

Suomen karsinnat alkoivat sen sijaan pahimmalla mahdollisella ottelulla, kun Markku Kanervan miehistö matkasi Tanskan vieraaksi Parkenille. Joukkue oli pitkään kiinni 1-1-tasapelissä Oliver Antmanin maalilla, mutta huippuvireinen Rasmus Hojlund osui lopussa kahdesti ja sinetöi hattutempullaan Tanskan 3-1-kotivoiton.

Tanskasta Huuhkajat liitelivät suoraan Pohjois-Irlantiin. Tappion jälkeen edessä oli mielettömän tärkeä ottelu Belfastin Windsor Parkilla. Huonokuntoisella nurmella ei hienouksia nähty, mutta Suomi onnistui kairaamaan upeat 3 pistettä 1-0-vierasvoitolla. Voittomaalin iski maajoukkueessa hienoon maalivireeseen äitynyt Benjamin Källman.

Suomen ja Slovenian edellisestä kohtaamisesta on kulunut lähes 10 vuotta. Joukkueet iskivät yhteen ystävyysottelussa elokuussa 2013. Tuolloin Suomi oli vahvempi luvuin 2-0 Niklas Moisanderin ja Kasper Hämäläisen maaleilla.

Perjantain ottelu on Suomen EM-kisahaaveiden kannalta elintärkeä. Kylmä tosiasia on se, että kisoihin halutessaan Huuhkajien tulisi voittaa vähintään neljä viidestä kotiottelussaan. Tasapeli pitäisi toiveet vielä joten kuten elossa, mutta tavoite on selvä: täydet kolme pistettä hurmioituneen olympistadionin kotiyleisön edessä. Oi Suomi on!


Muita aiheeseen liittyviä juttuja