Jalkapallo

Hodaria huuleen ja palloa pussiin – mikä on Tanskan salaisuus?

Pohjoismaiden jalkapallosta puhuttaessa yksi maa nousee ylitse muiden: Tanska suorittaa vuodesta toiseen korkealla tasolla ja kasvattaa valtavia määriä laatupelaajia Euroopan huippusarjoihin.

Onko Tanskan salaisuus hygge, hodarit vaiko kenties rakkaus olueen? Broidi päätti ottaa selvää.

3,5 miljoonaa hodaria vuodessa

Showmecopenhagen.dk väittää, että juutit nauttivat yli 3,5 miljoonaa hot dogia vuodessa. Itse pidän lukua hämmentävän pienenä ottaen huomioon Tanskan väkiluvun (5,9 milj.) sekä Broidin tanskalaisen ystävän, joka ei muuta teekään kuin mussuttaa hodareita, nautiskelee olutta ja katsoo jalkapalloa. On muuten hieno mies!

Sama aviisi tietää kuitenkin kertoa, että yksi tanskalainen syö keskimäärin 42 makkaraa vuodessa. Tämä alkaa kuulostaa jo oikeammalta luvulta. Kyrsät huuhdotaan Tanskassa tunnetusti oluella – ilmankos tulevat hyvin suomalaisten kanssa juttuun!

Mikä helvetin hygge?

Hygge on jotain erityistä, tanskalaisten ikioma Sisu. Tätä sanaa ei voida kääntää millekään muulle kielelle, ja siksi siitä on tullut ainutlaatuinen kansainvälisesti käytetty sana. ”Hygge” kuvaa tanskalaista käsitettä, joka luo lämpöä, yhteyttä ja hyvinvointia. Se viittaa mielentilaan, jossa on kodikkuutta, viihtyisyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Tanskalaiset muuten käyttävät eniten kynttilöitä maailmassa.

Joukkue täynnä kovia pelimiehiä

Tanskalta puuttuu isot maailmantähdet, mutta joukkue on siitä huolimatta uskomattoman laadukas. Juuttien EM-kisajoukkueessa on seitsemän pelaajaa Valioliigasta, kolme Bundesliigasta, yksi sekä Serie A:sta että La Ligasta, neljä Belgian liigasta ja kaksi Portugalin pääsarjasta.

On siinä hieman seurajoukkueiden laadussa eroa esimerkiksi Markku Kanervan Huuhkajiin….

EM-kisat tiistaina 25.6.

Klo 19.00
Hollanti – Itävalta
Ranska – Puola

Klo 22.00
Englanti – Slovenia
Tanska – Serbia

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja