Viihde

Miksi Mannerheim poseerasi alasti hevosen selässä reilu 100 vuotta sitten?

Tänä päivänä julkimot tapaavat tehdä aikuisviihdettä, jos huomiota tai rahaa ei tule tarpeeksi. Carl Gustaf Emil Mannerheimilla ei ollut minkäänlaista tarvetta OF-tilille reilu 100 vuotta sitten, mutta valokuvaus miestä kiinnosti yhtä kaikki.

Suomen armeijan ylipäällikkö Mannerheim palveli Venäjän keisarillisessa armeijassa 1880-luvulta aina Suomen itsenäistymiseen asti. Tuolta ajalta Mannerheimista löytyy kuva, joka on osa Mannerheim-museon kokoelmia.

Kuvasta on parikin erilaista versiota, mutta siinä alkuperäisessä Mannerheim on alasti hevosen selässä. Kuva on tiettävästi aito. Ja kuva on ilmeisesti otettu joskus vuosina 1909-1911.

Tuolloin Mannerheim toimi Novominskissa Puolassa tsaarin armeijan komentajana.

Miksi kuva on otettu?

Otsikon kysymykseen on vaikea antaa suoraa vastausta. Mannerheim harrasti valokuvausta, rakasti varmasti hevostaan ja totta kai mies osasi pitää hauskaa. Nuoresta Mannerheimista tiedetään monta tarinaa, jotka kertovat tulevan sotamarsalkan seikkailijan luonteesta.

Siksi tällaisia otoksia varmaan otetaan.

Kuvassa hevosta kaiketi uitettiin kuumana kesäpäivänä. Näin ainakin Suomen valokuvataiteen museon mukaan.

Kattavin selitys kuvalle on varmaan kuitenkin se, että Marski oli vain pirun tyylikäs äijä! Voit vilkaista alastonta Marskia esimerkiksi tästä.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja