Viihde

”Oon Hjalliksen purjehdustuttuja”

Kävelin satama-alueen läpi ja muistin erään tapahtumaketjun vuodelta 1997. Sinä iltana oli Hartwall-areenan avajaisbileet ja pääsin hetkeksi isojen poikien leikkeihin mukaan.

Vuonna 1997 syleilin maailmaa niin kuin vain nuori innokas mies tekee. Olin naiivi, janosin mahdollisuuksia ja seikkailuja. Niinä keväisinä päivinä tuntui kuin maailman kaikki ovet olisivat olleet auki tavalla, jota tänä päivänä en osaa edes tarkalleen muistaa.

Joka tapauksessa oli siis toukokuun 19. päivä vuonna 1997. Bisnesmies Hjallis Harkimo oli ideoinut monitoimihallin Ilmalaan 300 miljoonalla markalla. Avajaisiltaan esiintyjäksi oli saatu itse The Beach Boys, joten nuori Broidi halusi bileisiin messiin.

Tapahtumajärjestämisen perussynti

Nopeasti keikan aikana huomasin, että kaikkialla on jonoa. Vessaan on jonoa, kaljahanoille on jonoa, jonoa on jopa jonoon. Niinpä laskin viisi potenssiin kolme oikein (toisin kuin nykyinen presidenttimme) ja ryhdyin tuumasta toimeen.

Näin VIP-alueen ja sain loistavan idean! Keräsin itsevarmuuteni, suoristin selkäni ja marssin vahtimestarin luo. Vahtimestari katsoi minua varpaista otsalohkoon kuin Clint Eastwoodin länkkärissä ja kysyi aikeitani.

– Olen Hjalliksen purjehdustuttuja, sanoin naama pokkana.

Keksin tämän valheen, koska tiesin Hjalliksen purjehtivan. Tiesin myös, että vahtimestarin oli vaikea muuta väittää. Ja niinpä hän laski minut sisään.

”Ole hyvä, mene vaan”

En ollut edes yllättynyt, kun vahtimestari laski minut sisään. Kai se oli jotain itsevarmuutta tai nuoruuden uhmakkuutta, mutta luotin strategiaani uskollisesti kuin se kuuluisa Pihtiputaan mummo lauantain lottoriviinsä.

Otin heti kolme kaljaa kantoon, sillä ajattelin janoisia ystäviäni. Menin takaisin ystävieni luo ja keikasta nauttimaan. Meillä oli pirun hauskaa! Harva sitä vetää keikkajuomat purjehdustuttu Hjalliksen piikkiin!

Kun yritin takaisin sisään VIP-alueelle hakemaan lisää juotavaa, en enää päässyt. Kai vahtimestari oli alkanut haistaa jotakin ja alkoi kysellä liikoja. Ajattelin, että parempi mennä takaisin rahvaiden pariin.

Uskallan tämän nyt tunnustaa, kun rikos lienee aikoja sitten vanhentunut. Ei pahalla Hjallis, mutta nuori Broidi teki vain sen mitä oli tuossa tilanteessa pakko. Kyllä pelimiehenä sen Hjallis varmaan ymmärrät!

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja