Jääkiekko

Pelivihje: Detroit Red Wings – Winnipeg Jets 27.10.

25.10.2023. Detroitin alkukauden myötätuuli näkyy jo liikaa arvostuksessa. Todennäköisyyksien puolesta vire on taittumassa jo lähitulevaisuudessa.

Ensimmäisten viikkojen sensaatio

Detroitissa eletään kiekkohuumaa Red Wingsin erinomaisen runkosarjan alun siivittämänä. Seitsemästä pelistä on kasassa kuusi voittoa ja itäisessä konferenssissa edellä on vain Boston, joka ei ole vielä hävinnyt peliäkään. Juuri nyt tilanne näyttää hyvältä Detroitissa, mutta joitakin uhkakuvia siintää jo horisontissa.

Joukkue ei edelleenkään ole kiekollisesti dominoiva, vaan voittoja yritetään raapia keskimääräistä tehokkaammalla viimeistelyllä. Toistaiseksi tässä onkin onnistuttu Alex DeBrincatin ja Dylan Larkinin johdolla. Lähes viiden maalin keskiarvolla ei kuitenkaan rallatella koko runkosarjaa läpi millään pelaajamateriaalilla eikä varsinkaan Red Wingsin keskinkertaisella nipulla. Ennen pitkää Detroitille tyypillisen heikot 47–48 prosentin lukemat maaliodottamassa alkavat kostautua tappioina.  

Jetsillä epäonnea matkassa

Winnipeg Jetsin alkukausi ei ole ollut lähimainkaan samanlaista ilotulitusta, joskin pistesarakkeessa on silti kuusi pistettä yhtä monen pelin jälkeen. Ongelmia on ilmaantunut kaikkein yllättävimmällä osa-alueella: tolppien välissä. Connor Hellebuyckia on kuritettu erityisesti Jetsin pelatessa alivoimalla. Tasaviisikoin ykkösveskari on kuitenkin suorittanut odotetun laadukkaasti 92,1 prosentin tehokkuudella ja torjumalla keskimäärin 0,3 maalia yli odottaman per ottelu. Maalivahtien kohdalla kannattaa myös yleisesti ottaen vilkuilla tilastoja juuri tasaviisikoin, sillä erikoistilanteisiin liittyy pienellä otannalla hyvin paljon varianssia.

Maaliodottamassa Jets on 51–52 prosentin haarukassa alkukauden pienellä otannalla. Suunnilleen tälle tasolle ylemmän keskikastin ryhmä sijoittunee myös koko kauden mittapuulla. Winnipeg pystyy vastaamaan Detroitin tulivoimaan muun muassa Kyle Connorin, Mark Scheifelen ja Nikolaj Ehlersin johdolla. Loukkaantunutta Gabriel Vilardia lukuun ottamatta Jets pääsee peliin alustavasti parhaalla kokoonpanollaan.  

Vierassuosikille vetoa

Red Wingsin voittomarssi on saanut kertoimenlaskijat reagoimaan, ja ComeOn on määritellyt Detroitin ottelun suosikiksi. Tulosten takana olevat kehittyneemmät tilastot antavat peliin laajemman perspektiivin, jonka pohjalta Winnipeg ansaitsee suosikkiaseman. Jetsin voitto varsinaisella peliajalla tulee tupaan 44 prosentin todennäköisyydellä, ja kerrointa 2,71 päästään koppaamaan tuntuvalla siivulla pelikassasta.  

Pelataan: Winnipeg Jets 1X2 @ 2.71
Panostaso: 8/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 50 euroa
  3. Veikkaa koko summalla Winnipegin voittoa
  4. Saat viisi 10 euron ilmaisvetoa vaikka veto menisi väärin. Ei kierrätystä!

Ottelu pelataan 27.10.2023 klo 2.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja