Jääkiekko

Tappara ja Kärpät kohtaavat perjantain huippuottelussa

15.12.2022. Liigassa pelataan perjantaina täysi seitsemän ottelun kierros. Kierroksen herkkupalana toimii Lukon ja Ilveksen välisen matsin lisäksi Nokia Arenalla pelattava Tappara–Kärpät. Lue ennakko alta ja koukkaa huipputarjous otteluun!


Ennakko: Tappara – Kärpät

Liigan kovakuntoisin joukkue Tappara löytyy sarjataulukosta sijalta kolme. Toki pistekeskiarvon perusteella kirvesrinnat johtavat sarjaa, sillä he ovat pelanneet neljä ottelua Lukkoa vähemmän. Kärpät on sarjassa kuudentena. Oululaisten piste-ero Tapparaan on viisi pistettä.

Tappara on ollut Liigan paras joukkue viimeisen 20 ottelun otannalla. Kyseisellä ajanjaksolla Tappara on voittanut 17 ottelua yhteismaalein 55-40. Joukkue saapuu perjantain kotiotteluun viiden ottelun mittaisessa voittoputkessa. Tapparan viikko alkoi poikkeuksellisesti CHL:n pudotuspeliottelulla Rögleä vastaan. Tappara voitti kotiottelussa Ruotsin hallitsevan mestarin maalein 5-1 ja eteni turnauksessa välieriin saakka. Joukkue kohtaa CHL:n välierissä sveitsiläisen EV Zugin.

Tappara on tällä hetkellä todella vahva joukkue hyökkäyssuuntaan. Viimeiseen viiteen otteluun joukkue on tehnyt peräti 22 maalia, mikä on kyseisellä ajanjaksolla sarjan paras lukema. Tapparan ykköstähti Jori Lehterä on Liigan pistepörssissä viidentenä tehopistein 4+24=28.

Kärpät saapuu perjantaina Tampereelle neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Joukkue aloitti viikkonsa keskiviikkona kotiottelulla SaiPaa vastaan. Kärpät voitti ottelun niukasti maalein 2-1. Oululaisten molemmista maaleista vastasi joukkueen paras pistemies Ville Leskinen. Voitto oli Kärpille toinen peräkkäinen.

Kärpät on saanut pelaamisestaan jälleen paremmin kiinni. Joukkue on voittanut viimeisestä yhdeksästä ottelusta vain neljä, mutta samaan aikaan se on jäänyt ilman pisteitä vain yhden kerran Pelicansia vastaan. Kärpillä hyökkäyspelaaminen ei ole Tapparan tasolla. Joukkue on tehnyt viimeiseen viiteen otteluun vain kymmenen maalia, mikä on kyseisellä ajanjaksolla sarjan kolmanneksi heikoin lukema.

Joukkueet kohtaavat kolmatta kertaa tällä kaudella. Aiemmista otteluista voitot ovat tasan 1-1. Syyskuussa Kärpät voitti kotiottelunsa maalein 3-0, kun taas marraskuussa Tappara voitti oman kotiottelunsa lukemin 4-1.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja