Jalkapallo

Miksi Walesilla ei ole käytännössä mitään saumaa Huuhkajia vastaan?

18.3.2024. Huuhkajat kohtaa torstaina Walesin ratkaisevassa EM-karsintaottelussa. Ottelu on varmasti yksi suomalaisen jalkapallohistorian tärkeimmistä karsintapeleistä. Vaan ei mitään syytä huoleen, sillä Suomi tulee voittamaan pelin.

Moni on ollut ottelun alla vähän skeptinen, kun Wales on niin ja niin kova jalkapallomaa. Ainakin olevinaan. Allekirjoittanut eli Broidi ei ole sen sijaan koskaan pitänyt lampaannus*ijoita, anteeksi walesilaisia, oikein minään.

Esittelen alla kolme syytä, miksi Suomi voittaa Walesin torstaina. Ja kaiken lisäksi voittaa vielä ihan pystyyn!

Suomi voittaa Walesin? Jättikerroin 5O.OO jatkopaikalle

  1. Avaa pelitili ComeOnille
  2. Talleta vähintään 2O euroa
  3. Veikkaa eurolla kohdetta ”Suomi jatkoon”
  4. Jos Suomi voittaa (sis. jatkoajan ja rankkarit), sinä voitat 5O euroa puhtaana käteen!

1. Minkäänlaista kotietua ei ole

Tiesittekö, että Wales tulee muinaisenglannin sanasta wealas, joka puolestaan tarkoittaa ulkomaalaista. Maan historia on niin monimutkainen, että Walesin jalkapallojoukkue haluaakin vaihtaa nimensä Cymruksi. Johdan kaikesta tästä sen, ettei joukkue pelaa edes kotonaan kotoisalla ololla.

Walesissa ei asu kuin reilu kolme miljoonaa ihmistä, ja heistäkin vain kaksi kolmesta määrittelee itsensä walesilaiseksi. Ja Cymru-kannattajaksi heistä tunnustautuu vielä vähäisempi osa.

Mahtaako walesilainen olla luonteeltaan vähän synkkämielinen niin kuin suomalainen talven pimeimpänä hetkenä? Että yksi maali omiin ja yleisö alkaa nieleskellä sitä pelottavaa tappion sylkeä, joka ei vain nieleskelemällä kitalaesta poistu.

Sitä samaa sylkeä meillekin on sukupolvien ajan juotettu, mutta me olemme kasvaneet jo sen yli. Tämä kasvuprosessi tapahtui marraskuussa 2019 kauniissa ja sateisessa Töölön yössä.

2. Walesilaisen pää ei kestä paineita

Ison-Britannian saarilta tulevilla pää ei yleensä kestä paineita. Kun Walesilla on ennakkosuosikin viitta, ei walesilaisen hartiat sellaista painoa kestä. Gareth Balen pää kestäisi, mutta hän golfaa varmaan tällä hetkellä jossain Espanjan lämmössä.

Kun walesilaisen on pakko voittaa, se on vähän sama kuin Suomi johti Ruotsia jääkiekossa kolmekymmentä vuotta sitten. Kyllä me kaikki sisimmissämme tiesimme, että lopulta meille käy huonosti.

Tappion hetkellä ojentakaamme walesilaisille ystävillemme lampaanlihaa ja olutta. Taiteellisimmat meistä voivat soittaa harppua heidän sielunsa loputonta tuskaa pehmentämään.

3. Suomalainen mies juo kaljaa tyylikkäästi

Ennen vanhaan suomalainen mies joi liikaa kaljaa ja örisi. Tänä päivänä suomalainen mies juo joskus edelleen liikaa kaljaa, mutta tekee sen tyylillä. Huuhkajat-kannattaja käyttää tänä päivänä tyylikästä flatcapia ja ruudullista kauluspaitaa. Kädessä on IPA, jota hän osaa kuvailla selvinkin päin ainakin kolmella eri adjektiivilla.

Tästä pääsemme Suomen maalivahtiin Lukas Hradeckyyn. Jos vaimoni saisi lapsen vieraan miehen kanssa – no, arvaatte varmaan loput. Yritän vain sanoa, että Luke juo kaljaa joka pelin jälkeen ja mies on kohta Bundesliigan mestari.

Kuka on Walesin maalivahti? Niinpä.


Suomi voittaa Walesin? Jättikerroin 5O.OO jatkopaikalle

  1. Avaa pelitili ComeOnille
  2. Talleta vähintään 2O euroa
  3. Veikkaa eurolla kohdetta ”Suomi jatkoon”
  4. Jos Suomi voittaa (sis. jatkoajan ja rankkarit), sinä voitat 5O euroa puhtaana käteen!

Muita aiheeseen liittyviä juttuja