Jääkiekko

Top 5: Jääkiekon MM-kisojen parhaat pelaajat

7.5.2024. Jokakeväiset kiekkokarkelot pelataan tänä vuonna Prahassa ja Ostravassa 10.–26.5. Tällä kertaa MM-kisoissa nähdään poikkeuksellisen paljon tähtikategorian NHL-pelaajia. Suurin syy on varmasti helmikuussa 2025 pelattava 4 Nations -turnaus, mutta myös Prahan maailmankuululla yöelämällä lienee vaikutuksensa. Broidi listasi MM-kisojen viisi kovinta vahvistusta!

5. Roman Josi

33-vuotias sveitsiläispuolustaja Roman Josi on valtava vahvistus käkikellomaan joukkueelle. Nashville Predatorsin kapteenilta on syytä odottaa myös tehoja, sillä mies on nakuttanut pitkällä NHL-urallaan yli 700 tehopistettä.

4. Johnny Gaudreau

Calgary Flamesista isolla kohulla vuonna 2022 Columbus Blue Jacketsiin kaupattu Johnny Gaudreau on USA:n joukkueen kirkkaimpia tähtiä. Kolmet MM-kisat urallaan pelannut ”Johnny Hockey” on nakuttanut NHL:ssä lähes piste per peli -tahtia jo yli 10 vuoden ajan.

3. Victor Hedman

Kaksi Stanley Cupia ja yhden Conn Smythe Trophyn urallaan pokannut Victor Hedman tuo rekkalavallisen johtajuutta Tre Kronorin takalinjoille. Oli mukana 2017 Saksassa ja Ranskassa pelatuissa MM-kisoissa, joissa Ruotsi juhli maailmanmestaruutta.

2. Erik Karlsson

Jokereissakin aikanaan pelannut Erik Karlsson ei esittelyjä kaipaa. Kolme kertaa Norris Trophylla palkittu puolustaja on nakuttanut huimalla NHL-urallaan yli 800 tehopistettä. Voitot ovat kuitenkin karttaneet miestä. Sotshin olympialaisissa Karlsson johdatti Ruotsin aina finaaliin asti, mutta Kanada huuhtoi kultaa maalein 3-0.

1. Connor Bedard

18-vuotias Connor Bedard on nuoresta iästään huolimatta koko jääkiekkoilevan maailman ykköspuheenaiheita. Sidney Crosbyn manttelinperijäksi povattu Chicago Blackhawksin ykkösvaraus aloitti NHL-uransa mykistävästi, kun avauskaudella syntyi 61 pistettä 68 otteluun. Ja tämä kaikki yhdessä NHL:n heikoimmista joukkueista. MM-kisojen ehdottomasti kiinnostavin pelaaja.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja